Καρέ καρέ η διάρρηξη της οικίας του Νάτχο από μέλη σπείρας που χτύπαγε σπίτια ποδοσφαιριστών (pics & vid)

Gazzetta team
Καρέ καρέ η διάρρηξη της οικίας του Νάτχο από μέλη σπείρας που χτύπαγε σπίτια ποδοσφαιριστών (pics & vid)
Τον τρόπο δράσης της σπείρας που έκλεβε γνωστούς ποδοσφαιριστές αποτυπώνει βίντεο που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο, που φέρνει στη δημοσιότητα το OPEN, έχουν καταγραφεί οι διαρρήκτες στο σπίτι του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Μπίμπρας Νάτχο, το 2018.

Τα μέλη της σπείρας φαίνεται στο βίντεο αρχικά να βρίσκονται στον κήπο του σπιτιού του ποδοσφαιριστή με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και προσπαθούν να βρουν πώς θα μπουν μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι διαρρήκτες βρήκαν μία μπαλκονόπορτα, την οποία κατάφεραν να ανοίξουν. Λίγη ώρα αργότερα μπήκαν στο σπίτι, πήραν κοσμήματα και χρήματα.

Στο δεύτερο βίντεο, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, οι διαρρήκτες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους προσπαθούν να δουν πώς θα μπουν σε ένα άλλο σπίτι.

Κρατούν έναν φακό και κοιτάζουν εάν είναι κάποιος μέσα στο σπίτι για να μπορέσουν να μπουν χωρίς να συναντήσουν αντίσταση.

Χειροπέδες σε σπείρα που είχε «αδειάσει» τα σπίτια των Σισέ, Ελαμπντελαουί, Νάτχο, Καρσελά, Ναουέλ και Αραούχο

Ομάρ Ελαμπντελαουί, Πάπε Αμπού Σισέ, Ζοζέ Σα, Μπίμπρας Νάτχο, Τόμας Ναουέλ, Σέρχιο Αραούχο, Μεχντί Καρσελά, είναι μερικά μόνο από τα ονόματα των ποδοσφαιριστών -κατά βάση του Ολυμπιακού- που είχαν πέσει θύματα της σπείρας διαρρηκτών που «άδειαζε» πολυτελή κατοικίες στα νότια προάστια.

Πρόκειται για μία σπείρα Αλβανών κακοποιών, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής, να περνά χειροπέδες σε έναν 34χρονο άνδρα και μία 35χρονη γυναίκα, έπεται από παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Κορωπί και Ζωγράφου. Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται τρεις ακόμη συνεργοί τους, επίσης αλβανικής καταγωγής. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση-αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., η δράση της σπείρας ξεκινά τουλάχιστον τον Οκτώβριο του 2017, με στόχο τις διαρρήξεις – κλοπές από πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων. Στο στόχαστρο των Αλβανών «μπουκαδόρων» βρέθηκαν σπίτια από τις περιοχές Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Ελληνικού και Κορωπίου, ενώ έχουν διαπράξει περισσότερες από 33 κλοπές και διαρρήξεις, με λεία χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια και επώνυμα είδη ένδυσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σπείρα είχε ιδιαίτερη... αδυναμία και σε σπίτια επιχειρηματιών που έμεναν στα νότια προάστια, ενώ ανάμεσα στα θύματα τους είναι και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη.

Το modus operandi της σπείρας

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα αμιγώς ως «επιχειρησιακό» για τη μετάβαση και διαφυγή τους από την οικία που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν και το έτερο ως «υποστηρικτικό» που σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, χρησιμοποιείτο ως «όχημα διαφυγής». Οι Αλβανοί κακοποιοί είχαν ιδιαίτερη ευχέρεια στο να παραβιάζουν παράθυρα και μπαλκονόπορτες, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων που έφεραν.

Κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν «επιχειρησιακές» τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών (σ.σ. τα λεγόμενα «Πακιστανικά»). Ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους της οικίας, χωρίς να προκαλέσουν αναστάτωση και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό. Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης και σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και δύο «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: reader.gr