Εκλογές 2019: Πήγε να διπλοψηφίσει και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Gazzetta team
Εκλογές 2019: Πήγε να διπλοψηφίσει και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων
Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκε μια 39χρονη γυναίκα στον Τύρναβο η οποία συνελήφθη την Κυριακή την ώρα που επιχειρούσε να ψηφίσει για δεύτερη φορά!

Η γυναίκα ψήφισε το πρωί με την ταυτότητα μια 65χρονης, όμως αργότερα, επέστρεψε με τη δική της ταυτότητα και προσπάθησε να ξαναψηφίσει για δεύτερη φορά.

Κάποιοι όμως που βρίσκονταν στην αίθουσα του εκλογικού τμήματος την αναγνώρισαν, ειδοποίησαν την Αστυνομία, που οδήγησε την 39χρονη στο αυτόφωρο.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς της 39χρονης πως ήταν αθώα και των δυο συνηγόρων υπεράσπισης και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή και στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για το ίδιο διάστημα.

Ποινή επιβλήθηκε και στους τρεις μάρτυρες, τον σύζυγο της, ένα συγγενικό της πρόσωπο και στην 65χρονη, με την ταυτότητα της οποίας ψήφισε την πρώτη φορά, για ψευδορκία.

Μετά το τέλος της δίκης οι τρεις μάρτυρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας και σήμερα στο αυτόφωρο.

Καταμέτρηση ψήφων στο αστυνομικό τμήμα

Κι αυτό δεν ήταν το μοναδικό εκλογικό..., παρατράγουδο από την Λάρισα.

Σε ένα άλλο εκλογικό τμήμα σε μεγάλο οικισμό του δήμου Κιλελέρ αστυνομικοί χρειάστηκε να μεταβούν στο χώρο της καταμέτρησης και τελικά να πάρουν με το περιπολικό τη δικαστική αντιπρόσωπο αλλά και το σάκο με τα ψηφοδέλτια, ώστε η εκλογική διαδικασία να συνεχιστεί απρόσκοπτα στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας!

Νωρίτερα είχαν υπάρξει υπόνοιες για «αλλοίωση» της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, με αποτέλεσμα να κληθούν οι αρχές.

Ευτυχώς η ιστορία έληξε χωρίς περαιτέρω παρατράγουδα…

Πηγή: reader.gr