Χαραμάδα ελπίδας για την μικρή Αλεξία: Η αισιοδοξία των γιατρών (vids)

Gazzetta team
Χαραμάδα ελπίδας για την μικρή Αλεξία: Η αισιοδοξία των γιατρών (vids)
Για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας, ο πατέρας της, Λουκάς Σαμαρζής, μίλησε δημόσια και ευχαρίστησε όσους στήριξαν και στηρίζουν την οικογένεια, ενώ η κατάσταση της 8χρονης έχει βελτιωθεί και πλέον αναπνέει δίχως μηχανική υποστήριξη.

Η 8χρονη Αλεξία θα έπρεπε να βρίσκεται στο σχολείο και να παίζει παρέα με τους συμμαθητές της. Ωστόσο, απ' όταν την χτύπησε μία αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι το Πάσχα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη στη ζωή της.

Το κοριτσάκι έχει βγει από την εντατική και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Η 8χρονη Αλεξία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου για τη ζωή της ενώ έχει ανοιχτά τα μάτια της, κινεί τα άκρα της και προφέρει ήχους, σύμφωνα με τον διοικητή του Παίδων, Μανώλη Παπασάββα.

Σύμφωνα, με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 η μικρή Αλεξία κάνει κάθε μέρα ακόμα ένα βήμα και η ζωή της δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Κάθε μέρα κάνει φυσικοθεραπείες και έχει μπροστά της μεγάλο δρόμο αποκατάστασης.

Η μητέρα της είναι πάντα στο πλευρό της και ελπίζει σύντομα να καταφέρει να την αναγνωρίσει.

«Επιτέλους μία χαραμάδα ελπίδας για το κοριτσάκι μας»

Για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας, ο πατέρας της, Λουκάς Σαμαρζής, μίλησε δημόσια και ευχαρίστησε όσους στήριξαν και στηρίζουν την οικογένεια.

«Το μεσημέρι της Δευτέρας κατεβήκαμε από την Εντατική στον θάλαμο και περιμένουμε» είπε ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής.

«Είναι μια χαραμάδα, ένα φως. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο, τους πάντες για τις προσευχές τους. Να συνεχίσουν έτσι, να προσεύχονται για το κοριτσάκι μου, να γίνει γρήγορα καλά», είπε ο κ. Σαμαρτζής και ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου τονίζοντας πως «ήταν και είναι όλοι άψογοι».

«Το θαύμα έχει γίνει και πιστεύουμε πως θα συντελεσθεί ολοκληρωμένο», δήλωσε στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο πατέρας Αλέξιος, θείος της 8χρονης Αλεξίας.

«Tο παιδί μας βγήκε από μία μεγάλη δοκιμασία» τόνισε ο πατέρας Αλέξιος που ευχαρίστησε όλους εκείνους που προσευχήθηκαν και συνεχίζουν να προσεύχονται για το κορίτσι.

«Αισθανόμαστε πως οι προσευχές τους φτάνουν στον θρόνο του Θεού μας, εισακούγονται», τόνισε ο πατέρας Αλέξιος, που ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων.

«Έχουμε πολύ δρόμο αλλά πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά με τη βοήθεια του Θεού πάντα», είπε ο θείος της 8χρονης και ευχαρίστησε το ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό.

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν για την Αλεξία:

«Η ασθενής Σ.Α. από 24ώρου νοσηλεύεται πλέον εκτός της Μονάδος Εντατικής θεραπείας σε Χειρουργικό Τμήμα.

Είναι απύρετη, δεν επικοινωνεί, αλλά έχει ανοικτούς τους οφθαλμούς, κινεί τα άκρα ομότιμα και προφέρει ήχους.

Δεν παρουσιάζει σημεία ή συμπτώματα ενδοκρανίου υπερτάσεως και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία.

Θα γίνει επανέλεγχος από τους νευρολόγους του Νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή. Εκτιμούμε ότι έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο ζωής χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι περί της προγνώσεως».