Αισιοδοξία των γιατρών για την 8χρονη Αλεξία: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση (vid)

Gazzetta team
Αισιοδοξία των γιατρών για την 8χρονη Αλεξία: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση (vid)
Μετά από οκτώ μέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαία Κυριακού, οι γιατροί του νοσοκομείου εκφράζουν «μια μικρή αισιοδοξία» για την κατάσταση της υγείας της 8χρονης Αλεξίας που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα του Πάσχα.

Η κατάσταση του παιδιού είναι κρίσιμη μεν, σταθερή όμως για αρκετά 24ωρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ασθενής Α. Σ. έχει χειρουργηθεί, όπως γνωρίζετε, για διαμπερές τραύμα εκ πυροβόλου όπλου και έχει υποβληθεί σε αποσυμπιεστική κρανιεκτομή (Δ) κροταφικής χώρας και ινιακής χώρας καθώς και σε αφαίρεση της βολίδος.

Έκτοτε παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ σε βαθειά καταστολή. Η κατάσταση και η πορεία της είναι σταθερή, η ενδοκράνιος πίεση με 24ωρη καταγραφή ελεγχόμενη και πρόκειται να υποβληθεί σε νέα απεικόνιση (Μαγνητική τομογραφία).

Συμπερασματικά η κατάστασή της είναι κρίσιμη μεν σταθερή όμως αρκετά 24ωρα με μία μικρή αισιοδοξία όσον αφορά την εξέλιξή της».

«Αισιόδοξα νέα για πρώτη φορά»

«Σήμερα ακούσαμε για πρώτη φορά από τα χείλη των γιατρών ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης και αυτό μας έδωσε περισσότερη δύναμη. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ελπίζουμε η Αλεξία μας να βγει νικήτρια και προσευχόμαστε στο Θεό. Ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλο τον κόσμο για τη συμπαράσταση», είπε ο πατέρας της 8χρονης στο STAR.

«Έχουμε έναν άνθρωπο καταρρακωμένο και ένα κοριτσάκι διασωληνωμένο και περιμένουμε από την οικογένεια, όταν είναι έτοιμη, να δεχτεί την τεράστια συγγνώμη και το τεράστιο ενδιαφέρον», δηλώνει ο δικηγόρος του 54χρονου που πυροβόλησε.

«Δεν δέχομαι τη συγγνώμη του. Ας μη κρυβόταν. Έκρυψε το όπλο. Θα σκότωνε και άλλο παιδάκι. Ούτε να διανοηθεί να με πάρει τηλέφωνο», λέει ο πατέρας της Αλεξίας.

Από την πλευρά της η μητέρα είπε στον ΑΝΤ1: «Την είδαμε το πρωί. Οι γιατροί μας είπαν ότι όσο η κατάσταση είναι σταθερή, αυτό είναι θετικό. Το ξέρω πως κάνουν ότι μπορούν το παιδί μου να γίνει καλά».

Οι γονείς της Αλεξίας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της ενώ και απλός κόσμος τους επισκέπτεται για να τους δώσει κουράγιο.