Σε ασθενείς από Ελλάδα και Γερμανία τα όργανα του 13χρονου ποδηλάτη από την Πρέβεζα

Gazzetta team
Σε ασθενείς από Ελλάδα και Γερμανία τα όργανα του 13χρονου ποδηλάτη από την Πρέβεζα
Ζωή σε ανθρώπους στην Ελλάδα και τη Γερμανία θα δώσει ο 13χρονος ποδηλάτης από την Πρέβεζα, μετά την απόφαση των γονιών του να δωρίσουν τα όργανά του.

Ο 13χρονος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ επέστρεφε σπίτι του και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Ιωάννινα.

Το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό και οι γονείς πήραν την πιο δύσκολη και συνάμα την πιο γενναία απόφαση της ζωής τους, δίνοντας τη συγκατάθεσή τους για τη δωρεά οργάνων του 13χρονου.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, οι νεφροί,το ήπαρ και οι πνεύμονες είναι τα «δώρα ζωής» τους 13χρονου παιδιού σε ασθενείς σε Ελλάδα και Γερμανία.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη ευχαριστώντας παράλληλα τους ξεχωριστούς αυτούς γονείς για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν την ώρα της οδύνης τους για την απώλεια του παιδιού τους, αφού με την πράξη δωρεάς έδωσαν ελπίδα και ζωή σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Το 13χρονο αγόρι επέστρεφε σπίτι του με το ποδήλατό του το απόγευμα της Πέμπτης όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών στην Πρέβεζα το παιδί, που διακομίστηκε χωρίς σφυγμό, ανατάχθηκε και μεταφέρθηκε κατευθείαν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Προανάκριση για τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διεξάγει η Τροχαία Πρέβεζας.

Πηγή: reader.gr