Μεσαίωνας στη Λέσβο: Μοιράζουν σε μικρά παιδιά οδηγό αμαρτιών όπου απαγορεύεται το σινεμά και το θέατρο (pics)

Gazzetta team
Μεσαίωνας στη Λέσβο: Μοιράζουν σε μικρά παιδιά οδηγό αμαρτιών όπου απαγορεύεται το σινεμά και το θέατρο (pics)
Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί στην κοινωνία της Λέσβου, μετά το μοίρασμα φυλλαδίων σε ανήλικους μαθητές του νησιού, τα οποία -ούτε λίγο ούτε πολύ- θεωρούν απαγορευμένες ασχολίες την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών ταινιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, άγνωστοι άρχισαν να μοιράζουν σε μικρούς μαθητές στην πόλη της Μυτιλήνης τα επίμαχα φυλλάδια, τα οποία φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως «οδηγοί συμπεριφοράς» των παιδιών.

Στα εν λόγω φυλλάδια, υπάρχει αναλυτικός κατάλογος με τα όσα «απαγορεύεται» να κάνουν τα παιδιά, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το άκουσμα «αισχρών τραγουδιών στο ραδιόφωνο», η παρακολούθηση «αισχρών ταινιών στην τηλεόραση και στο κινηματογράφο», όπως κι η παρουσία των ανήλικων παιδιών σε «πάρτυ όπου χορεύουν αμαρτωλούς χορούς».

«Μήπως πηγαίνεις στα θέατρα και τους κινηματογράφους;»

Σύμφωνα μάλιστα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, τα επίμαχα φυλλάδια διακινήθηκαν την τελευταία ημέρα πριν κλείσουν τα σχολεία του νησιού για τις διακοπές του Πάσχα, προκαλώντας εύλογη αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς κύκλους του νησιού, οι οποίοι και θεωρούν απαράδεκτη τη διανομή τέτοιας φύσεως φυλλαδίων σε μικρά παιδιά.

Πληροφορίες: stonisi.gr