Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της κοκαΐνης και οι VIP πελάτες (pics & vid)

Gazzetta team
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της κοκαΐνης και οι VIP πελάτες (pics & vid)
Σύμφωνα με την αστυνομία, το CR7 υποδηλώνει την καθαρότητα της κοκαΐνης, η οποία έβγαινε στην αγορά έναντι 80 ευρώ το γραμμάριο.

Στα... σαλόνια πλουσίων και σε κλαµπ για VIP πελάτες εκτιµάται από την Αστυνοµία ότι θα κατέληγε η κοκαΐνη που εντοπίστηκε σε «καβάτζα» εµπόρου ναρκωτικών στο Μοσχάτο. Οι αστυνοµικοί περιγράφουν τον 34χρονο άνδρα αλβανικής καταγωγής, στον οποίο πέρασαν χειροπέδες την περασµένη Δευτέρα, ως «χονδρέµπορο» κοκαΐνης, ο οποίος είχε διασυνδέσεις στη Λατινική Αµερική, απ’ όπου και εισάγονταν τα υψηλής ποιότητας ναρκωτικά. Στο κρησφύγετό του βρέθηκαν συνολικά 13 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 1 εκατοµµυρίου ευρώ.

«Η συγκεκριµένη σκόνη πωλείται συνήθως στη µαύρη αγορά έναντι 80 ευρώ το γραµµάριο. Είναι αυτή που συναντάς σε ακριβά µαγαζιά, καθώς δεν µπορεί ο καθένας να την αγοράσει».

Μεγάλη ζήτηση
Στην Ελλάδα εισάγεται σε συµπαγή κοµµάτια. Στη συνέχεια τη σπάνε, τη µεριδοποιούν και τη µεταπωλούν σε κυκλώµατα που αναλαµβάνουν τη διακίνησή τους. Τα καρτέλ της Λατινικής Αµερικής προσφέρουν... χρυσάφι στους µεταπωλητές για να καταφέρουν να πουλήσουν την πραµάτεια τους στη χώρα µας, όπου η ζήτηση, ιδιαίτερα όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, ολοένα και θα αυξάνεται.

Ολες οι χώρες µε τουρισµό βρίσκονται στο στόχαστρο των καρτέλ της Λατινικής Αµερικής. Τον ∆εκέµβριο του 2017 είχαν βρεθεί από την ίδια υπηρεσία 135 κιλά κοκαΐνης στη Βάρκιζα, τα οποία και πάλι είχαν έρθει από τη Λατινική Αµερική» αναφέρει αστυνοµική πηγή. Σε ένα από τα πακέτα κοκαΐνης που βρέθηκαν από τους αστυνοµικούς της ∆ίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής στην καβάτζα του Μοσχάτου αναγραφόταν το λογότυπο «CR7», το οποίο χρησιµοποιεί ως υπογραφή ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο. Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις της Αστυνοµίας, η συγκεκριµένη υπογραφή υποδηλώνει την καθαρότητα της κοκαΐνης. Η τακτική της σφραγίδας πάνω στα ναρκωτικά χρησιµοποιείται κατά κόρον από τα καρτέλ της Λατινικής Αµερικής.

Στο κρησφύγετο του «CR7» βρέθηκαν συνολικά 13 κιλά κοκαΐνης, αξίας περίπου 1 εκατοµµυρίου ευρώ
Ο 34χρονος «χονδρέµπορος» δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις ελληνικές Αρχές και είχε έρθει στην Αθήνα πριν από λίγους µήνες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ethnos.gr. Η πληροφορία ότι έχει εγκατασταθεί στο Μοσχάτο έφτασε στην Αστυνοµία και ξεκίνησε η παρακολούθηση του διαµερίσµατος όπου διέµενε µε συγγενικό του πρόσωπο, αλλά και του κρησφύγετου, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και χρησιµοποιείτο αποκλειστικά ως χώρος αποθήκευσης ναρκωτικών.

Ανήµερα την 25η Μαρτίου αστυνοµικοί εισέβαλαν στο σπίτι του υπό άκρα µυστικότητα, αιφνιδιάζοντας τον 34χρονο, ο οποίος δεν προέβαλε την παραµικρή αντίσταση. Οι αστυνοµικοί κατάσχεσαν, εκτός από την κοκαΐνη, και 510 γραµµάρια ηρωίνης, 1.900 ευρώ, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο µεταφέρθηκε στη ∆ιεύθυνση Εγκληµατολογικών Ερευνών.

Ερευνα θα γίνει για να εντοπιστούν αυτοί που θα «έσπρωχναν» την κοκαΐνη στα σαλόνια της Αθήνας
Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του συλληφθέντος θα γίνει προσπάθεια χαρτογράφησης των επαφών του, προκειµένου να ανοίξει η έρευνα προς την κατεύθυνση εντοπισµού συνεργών του. Ερευνα θα γίνει και για να εντοπιστούν ποιοι ήταν αυτοί που αναλάµβαναν να «σπρώξουν» τη «λευκή κυρία», όπως ονοµάζεται στη γλώσσα των χρηστών η κοκαΐνη, στα... σαλόνια της Αθήνας.

Παράλληλα, οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επαφή µε διωκτικές Αρχές της Λατινικής Αµερικής, προκειµένου να διαπιστωθεί από πιο καρτέλ έγινε η προµήθεια των ναρκωτικών που βρέθηκαν στη χώρα µας. Σε βάρος του 34χρονου σχηµατίστηκε δικογραφία για παράβαση της νοµοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Ο εισαγγελέας Πληµµελειοδικών Αθηνών, στον οποίο οδηγήθηκε, τον παρέπεµψε στον αρµόδιο ανακριτή.