Ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός μποϊκοτάρει τα κομμάτια του Μάικλ Τζάκσον (vid)

Gazzetta team
Ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός μποϊκοτάρει τα κομμάτια του Μάικλ Τζάκσον (vid)
«Εμπάργκο» στα κομμάτια του Τζάκσον επιβάλλει από την Τετάρτη ο «Easy 97,2».

Και ένας ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός, o Easy 97,2, προστέθηκε στους πολλούς ανά τον κόσμο που σταματούν να παίζουν τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», το οποίο παρουσιάζει σοκαριστικές κατηγορίες εναντίον του τραγουδιστή για σεξουαλική κακοποίηση μικρών αγοριών.

Σε ανάρτηση στο Facebook, ο ραδιοφωνικός σταθμός εξηγεί: «Ενημερώνουμε τους ακροατές μας ότι έπειτα από τις τελευταίες καταγγελίες και ισχυρισμούς σχετικά με τον Michael Jackson μέσα απο το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», αποφασίσαμε να σταματήσουμε να μεταδίδουμε τραγούδια του συγκεκριμένου καλλιτέχνη».

Μποϊκοτάζ στα τραγούδια του Τζάκσον σε Νέα Ζηλανδία, Καναδά, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με το CNN αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της Νέας Ζηλανδίας έχουν ήδη «κόψει» τα τραγούδια του «βασιλιά της ποπ» ενώ το ίδιο έχουν κάνει και τρεις μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Μόντρεαλ όπως αναφέρει το CBC.

Στην επίσημη ανακοίνωση του ομίλου MediaWorks στον οποίο ανήκουν 9 σταθμοί της Νέα Ζηλανδίας αναφέρεται συγκεκριμένα: «ο Μάικλ Τζάκσον δεν βρίσκεται πλέον στα playlists των σταθμών. Αυτή είναι η επιθυμία και η προτίμηση των ακροατών μας και δουλειά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ραδιοφωνικοί μας σταθμοί παίζουν τη μουσική που θέλει να ακούσει ο κόσμος».

Στο ίδιο ύφος και η ανακοίνωση του NZME όπου σημειώνεται: «Οι λίστες αναπαραγωγής των σταθμών αλλάζουν ανά εβδομάδα και αυτή τη στιγμή ο Μάικλ Τζάκσον δεν περιλαμβάνεται σε αυτές».

Μάλιστα στη Νέα Ζηλανδία παραμένει άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η απαγόρευση των τραγουδιών του Τζάκσον «θα εξαρτηθεί από το κοινό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ομίλου, «στη MediaWorks δεν έχουμε βγάλει ετυμηγορία ότι ο Μάικλ Τζάκσον ήταν παιδόφιλος, απλά διασφαλίζουμε ότι οι σταθμοί μας παίζουν τη μουσική που θέλουν να ακούσουν οι ακροατές».

Από την περασμένη Δευτέρα, τρεις ακόμα δημοφιλείς σταθμοί του Καναδά σταμάτησαν να μεταδίδουν τραγούδια του Τζάκσον.

Παράλληλα, το BBC με ανακοίνωση που εξέδωσε διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν το BBC2 να κόβει από το ραδιοφωνικό αέρα τα τραγούδια του «βασιλιά της ποπ» διευκρινίζοντας ότι απλά ανανεώνουν τις λίστες αναπαραγωγής τραγουδιών του σταθμού.

Πηγή: reader.gr