Το Συνοδικό Δικαστήριο καθαίρεσε λόγω... «πορνείας» ιερέα που ήθελε να ξαναπαντρευτεί (vid)

Gazzetta team
Το Συνοδικό Δικαστήριο καθαίρεσε λόγω... «πορνείας» ιερέα που ήθελε να ξαναπαντρευτεί (vid)
Στα δικαστήρια θα βρεθεί ιερέας επειδή ζήτησε να παντρευτεί τη γυναίκα με την οποία σύναψε σχέση και απέκτησε παιδί, αφότου τον εγκατέλειψε η πρεσβυτέρα του.

Ο λόγος για τον πατέρα Γεώργιο Δεληκώστα, στον οποίο το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο του επέβαλε την ποινή της καθαιρέσεως λόγω πορνείας και σκανδαλισμού των πιστών.

Ο κ. Δεληκώστας σύναψε σχέση με άλλη γυναίκα αφότου εγκαταλείφθηκε από την πρεσβυτέρα και απέκτησε μαζί της παιδί, ενώ ζήτησε ο γάμος του να ευλογηθεί από την Εκκλησία, σύμφωνα με τo Thenewspaper.gr.

Τώρα οδηγείται στο δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο και επικαλείται την ομόφωνη απόφαση του Πανορθοδόξου Συνεδρίου που έγινε στην Κωνσταντινούπολη το 1923 και η οποία επισημαίνει πως «ουδέν μυστήριον εμποδίζει άλλο μυστήριον. Η ιεροσύνη δεν εμποδίζει τον γάμο, όπως ο γάμος δεν εμποδίζει την ιεροσύνη διά τους διακόνους και τους ιερείς».

Σύμφωνα ωστόσο με τους κανόνες της Εκκλησίας, απαγορεύεται ο κληρικός να παντρευτεί για δεύτερη φορά και σύμφωνα με το εκκλησιαστικό δίκαιο έχει διαπράξει πορνεία πνευματικού επιπέδου και πρόκληση δημόσιου σκανδαλισμού.

Ο πατήρ Γεώργιος ωστόσο έχει πιστούς που τον ακολουθούν εδώ και χρόνια και τον στηρίζουν στην απόφασή του.

Πηγή: reader.gr