Αποκαλύψεις για το θάνατο 16χρονης μετά το ταξίδι στην Αλβανία για λόγους υγείας (vid)

Gazzetta team
Αποκαλύψεις για το θάνατο 16χρονης μετά το ταξίδι στην Αλβανία για λόγους υγείας (vid)
Τραγικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πρέβεζας, όπου άνοιξε η αυλαία του περίεργου θανάτου της Κωνσταντίνας Αναγνώστη, μετά από επίσκεψή της σε οδοντίατρο, στην Αλβανία.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο οδηγός ταξί, στο αυτοκίνητο του οποίου επέβαινε η 16χρονη που είχε μεταβεί από τα Ιωάννινα στους Αγίους Σαράντα για να επισκεφτεί οδοντίατρο. Ο ταξιτζής κατηγορείται για ανθρωποκτονία δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο.

«Τα όργανα είχαν αφαιρεθεί με ιδιαίτερη κακοτεχνία από το κορμί της Κωνσταντίνας. Η σορός της ωστόσο εξωτερικά ήταν άρτια», κατέθεσε ο ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στη 16χρονη, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η 16χρονη αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία μετά από οδοντιατρική εργασία και γυναικολογική επέμβαση στην Αλβανία. Το κορίτσι λιποθύμησε μέσα στο ταξί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο ταξιτζής φέρεται να καθυστέρησε αδικαιολόγητα τη μεταφορά της 16χρονης στο νοσοκομείο. Προσερχόμενος στο Μικτό Ορκωτό Πρέβεζας ο ταξιτζής είπε πως δηλώνει «πάντα αθώος».

Πρώτη στο δικαστήριο κατέθεσε η μητέρα της 16χρονης η οποία ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για την κόρη της και επεσήμανε πως ήταν σε διαρκή επικοινωνία μαζί της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Αλβανία.

«Ο οδηγός ταξί με πήρε τηλέφωνο στις 15:00 και μου είπε “έλα αμέσως στους Αγίους Σαράντα η Κωνσταντίνα δεν είναι καλά. Στην στροφή στην Πλάκα κατέρρευσε και είναι στο νοσοκομείο”. Σε όλο το δρόμο, με το ένα χέρι κρατούσε την Κωνσταντίνα, με το άλλο το τιμόνι», είπε η μητέρα στο δικαστήριο σύμφωνα με το Star.

Παράλληλα τόνισε πως είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στον κατηγορούμενο και μάλιστα επεσήμανε πως αν η 16χρονη ήταν ζωντανή και έπρεπε να μεταβεί στην Αλβανία και πάλι σε εκείνον θα την εμπιστευόταν.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη σχέση που είχε με τον πρώην σύζυγό της υπογραμμίζοντας πως μετά τον χωρισμό τους δεν είχε καμία σχέση με τα παιδιά του και τους ασκούσε ψυχολογικό πόλεμο.

Η μητέρα κατέρρευσε μέσα στο δικαστήριο όταν η έδρα της ζήτησε να περιγράψει τη στιγμή που έμαθε ότι η κόρη της ήταν νεκρή και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Πρέβεζας.

«Έχουμε έναν φουκαρά ταξιτζή που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση γιατί δήθεν έχει υποστεί αιμορραγία το παιδί και έπρεπε να το μεταφέρει με ταχύτητα στο νοσοκομείο για να σωθεί η ζωή του», λέει ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας.

Η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα 18 Μαρτίου.

Πηγή: reader.gr