Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για νέα άδεια

Gazzetta team
Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για νέα άδεια
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας με νέο αίτημα ζήτησε τετραήμερη άδεια, ωστόσο ο εισαγγελέας είπε «όχι».

Αρνητική ήταν η εισήγηση του Εισαγγελέα των Φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια -η 7η κατά σειρά-, με την τελική απόφαση να λαμβάνει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο «φαρμακοχέρης» της 17Ν βρέθηκε στα Δικαστήρια Βόλου, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημά του για νέα τετραήμερη άδεια. Για τη συγκεκριμένη άδεια έχει εκφράσει αντιρρήσεις ο αρμόδιος Εισαγγελέας πρωτοδικών Βόλου, όταν αυτή συζητήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου. Σήμερα, για πρώτη φορά, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε «όχι» στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ η πλειοψηφία του Δικαστικού Συμβουλίου είπε «ναι».

Σε δήλωση της, η Ιωάννα Κούρτοβικ -δικηγόρος του αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδα- είπε ότι αυτό συνέβη «υπό την πίεση της ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου», καθώς ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να έκανε «επίκληση λόγων που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο κρατούμενος και με άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου».

Να σημειώσουμε, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου, όπου κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του σύμφωνα με τη συνήγορό του, ενώ η ακρόασή του τελείωσε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι και με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Κασσαβέτειας.

Η απόφαση του τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Εκτέλεσης Ποινών αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: reader.gr