Θρίλερ με τους 4 αγνοούμενους στην Κρήτη: Βρέθηκε εξάρτημα του αυτοκινήτου (pics & vids)

Gazzetta team
Θρίλερ με τους 4 αγνοούμενους στην Κρήτη: Βρέθηκε εξάρτημα του αυτοκινήτου (pics & vids)
Όλη τη νύχτα θα συνεχιστούν οι έρευνες, στο Γεροπόταμο, για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, των οποίων τα ίχνη εξαφανίστηκαν στη μια τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοούμενων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στην περιοχή του Γεροποτάμου στην Μεσαρά Ηρακλείου, εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας.

Μηχανήματα εκσκαφής, ιδιωτών, έχουν προστεθεί στις έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων στον ποταμό Γεροπόταμο, στην περιοχή των Μοιρών.

Τα μηχανήματα σκάβουν σε συγκεκριμένο σημείο της κοίτης του ποταμού, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, υπάρχει μια λακκούβα βάθους έως και επτά μέτρα, ενώ αναμένεται και γερανός, προκειμένου να διερευνήσει αν στο συγκεκριμένο σημείο, βρίσκεται το όχημα.

Μέλη της ίδιας οικογένειας οι 4 αγνοούμενοι - Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κώστας Γιαννακάκης, η 21χρονη αδερφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη και η 58χρονη μητέρα της Μαρίνα Χατζηπανάμου είναι οι τέσσερις επιβαίνοντες του «μοιραίου» αυτοκινήτου που παρασύρθηκε χθες το βράδυ στο Γεροπόταμο Μεσαρας κι έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Oπως αναφέρει το Cretapost.gr που δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους, το ζευγάρι, η Ροδούλα και ο Κώστας, είχαν παντρευτεί το περασμένο καλοκαίρι με πολιτικό γάμο, είχαν αποκτήσει ένα μωρό και έμεναν στο Καλό Χωριό Λασιθίου, απ’ όπου κατάγεται ο σύζυγος.

Το Σάββατο, το ζευγάρι έφυγε από το Λασίθι, αφήνοντας το παιδί τους, και πήγαν πήραν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας προκειμένου να παρευρεθούν σε γάμο συγγενικού τους προσώπου στις Μοίρες.

Βρέθηκε εξάρτημα του οχήματος των αγνοούμενων

Μέχρι αυτή την ώρα, παρά την κινητοποίηση και τις έρευνες, δεν έχει υπάρξει εξέλιξη, εκτός από ένα τμήμα αυτοκινήτου που εντοπίστηκε από κατοίκους στην παραλία του Κόκκινου Πύργου και σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, εκτιμάται ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αγνοείται:

«Είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση» σημείωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, που διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονται έξι δύτες της ΕΜΑΚ, δεν μπορούν να επιχειρήσουν, καθώς και η ορμή των νερών είναι έντονη, ενώ υπάρχει και αρκετή λάσπη που περιορίζει δραματικά την ορατότητα:

«Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες».

«Ελάτε γιατί πνιγόμαστε»

Στο αυτοκίνητο επέβαινε ένα ζευγάρι, η αδερφή της κοπέλας και η μητέρα της. Το αυτοκίνητο ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Γεροποτάμου στα «τρία αστέρια» παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ η οικογένεια επέστρεφε από κοινωνική εκδήλωση που είχε πάει στο Τυμπάκι.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ένας από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε την ώρα που το αυτοκίνητο είχε παρασυρθεί από τον χείμαρρο και είπε «ελάτε γιατί πνιγόμαστε».

Σύμφωνα, με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, οι έρευνες ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με 30 πυροσβέστες. άνδρες της ΕΜΑΚ και ένα σκάφος.

Στις έρευνες συμμετέχει ένα ελικόπτερο και drone

Στην επιχείρηση συμμετέχουν η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία και το Λιμενικό, συνδράμουν Εθελοντές Σαμαρείτες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, πτήσεις πάνω από το σημείο έκανε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην επιχείρηση χρησιμοποιείται και βάρκα αλλά και drone της ΕΜΑΚ. «Είναι ένα δύσκολο σημείο» είπε ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης,ο οποίος εξέφρασε την ευχή του, να βρεθούν σώοι οι αγνοούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο όχημα επέβαιναν δυο αδελφές, ο άνδρας της μίας και η μητέρα τους.