+slo-gun

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο της Κυριακής: Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί, drones κι ελικόπτερα

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο της Κυριακής: Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί, drones κι ελικόπτερα

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο της Κυριακής: Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί, drones κι ελικόπτερα

Αυξημένα μέτρα προστασίας, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, έχουν σχεδιάσει οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια το συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία. 

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερο της Αστυνομίας και drones θα επιστρατευθούν προκειμένου το συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και εντάσεις.

Στην τελευταία σύσκεψη, αργά το απόγευμα της Παρασκευής στη ΓΑΔΑ, αποφασίστηκε ότι τα μέτρα πρέπει να είναι αυστηρά ώστε την Κυριακή όσοι θέλουν να διαδηλώσουν να το κάνουν απερίσπαστα χωρίς οποιαδήποτε στιγμή να κινδυνέψουν να βρεθούν σε σημεία έντασης. 

Βασικός άξονας των μέτρων είναι σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο του Συντάγματος με οποιεσδήποτε ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιχειρήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση. Έτσι θα δημιουργηθούν ειδικές ζώνες-φραγμοί, δηλαδή φραγμοί, με κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω, όσο και σε άλλα σημεία προκειμένου να μην έλθουν σε επαφή αντιεξουσιαστές με διαδηλωτές του συλλαλητηρίου. 

Κυβερνητικά κτίρια και στόχοι υψηλού κινδύνου θα φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως ενώ θα ενεργοποιηθεί στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών της Ασφάλειας. 

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ και εμπνευστές του σχεδίου ασφαλείας, κατέληξαν σε τρεις μεγάλους υπαίθριους χώρους (ΟΑΚΑ, Μπατμικτον και Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), όπου θα σταθμεύσουν και θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν από την περιφέρεια τον κόσμο που θα θέλει να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Λόγω του συλλαλητηρίου η Τροχαία προχωρά σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση από τις 22:00 (19/1) και διακόπτεται η κυκλοφορία από τις 06:00 (20/1) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλατεία Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ.). Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Το συλλαλητήριο θα αρχίσει στις 14:00 και διοργανώνεται από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, θα μεταφερθεί στο συλλαλητήριο σημαία η οποία ανήκε στον ομογενή Κωνσταντίνο Κατσίφα που σκοτώθηκε στις 28 Οκτωβρίου από την αλβανική αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή της η οργανωτική επιτροπή αναφέρει: 

Οι Έλληνες θα συμμετέχουμε μαζικά ώστε να διατρανωθεί με δημοκρατικό τρόπο η αντίθεσή μας στην παράδοση του ονόματός μας στους παραχαράκτες της Ιστορίας της Μακεδονίας. Οι Έλληνες θα δώσουμε με ειρηνικό τρόπο την απάντηση σε όσους διατυμπανίζουν ότι έχουν πειστεί για τα δήθεν πλεονεκτήματα της «συμφωνίας».  Οι Έλληνες θα ακυρώσουμε με τον αριθμό συμμετεχόντων και τη φωνή μας τη «συμφωνία» που είναι εθνικά επιζήμια για την Πατρίδα μας και που οδηγεί στον διαμελισμό της

Οι βουλευτές είναι βέβαιο ότι θα σεβαστούν την βούληση του Ελληνικού λαού, η λαϊκή κυριαρχία θα πρυτανεύσει και θα υποχωρήσουν τα ξένα εθνικά συμφέροντα και οι πιέσεις που ασκήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτούς. Οι βουλευτές οφείλουν να σκεφτούν και να πράξουν δημοκρατικά και να συντονιστούν με την λαϊκή βούληση που θα διατρανωθεί στο συλλαλητήριο από τους γηγενείς Μακεδόνες και σύσσωμο τον Ελληνικό λαό. Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαφυλάξει την Συνταγματική Τάξη με Πίστη και Αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία. Η «συμφωνία» αυτή δεν είναι νόμιμα κυρωμένη στο κράτος των Σκοπίων διότι ο Πρόεδρος Ιβάνoφ αρνήθηκε να την υπογράψει, ενώ ταυτόχρονα η επίσημη αλληλογραφία από το κράτος των Σκοπίων γίνεται ως Δημοκρατία της «Μακεδονίας». Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας οφείλει να υπερασπιστεί το όνομα και τα εδάφη της Μακεδονίας παραιτούμενος.

Πηγή: reader.gr