Καταγγέλουν «μαγείρεμα» στην ψηφοφορία για το χρώμα των συρμών του τραμ της Αθήνας (pics)

Gazzetta team
Καταγγέλουν «μαγείρεμα» στην ψηφοφορία για το χρώμα των συρμών του τραμ της Αθήνας (pics)
Η ψηφοφορία ξεκίνησε την πρώτη μέρα του έτους, μετά από 80.000 ψήφους μηδενίστηκε κι όταν τελικά ξεκίνησε ξανά, τα αποτελέσματα ήταν εμφανώς διαφορετικά σε σχέση με τα αρχικά...

Εντύπωση αλλά κι αρκετά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει τα αποτελέσματα πρόσφατης ψηφοφορίας σχετικής με το χρώμα των συρμών του τραμ της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει το athenstransport.gr, τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας απείχαν παρασάγγας από αυτά που έβλεπαν όσοι χρήστες ψήφισαν για το χρώμα με το οποίο θα ήθελαν να «ντυθούν» οι συρμοί του τραμ της Αθήνας, ενώ ένας ανεξήγητος μηδενισμός της ψηφοφορίας λίγο πριν το κλείσιμο της διαδικτυακής κάλπης, ώθησε πολλούς να μιλήσουν για «μαγείρεμα» από μέρους της Αττικό Μετρό, που διενήργησε το γκάλοπ.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, οι δημιουργοί της ψηφοφορίας που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου κάλεσαν τους Αθηναίους να επιλέξουν μεταξύ τριών χρωμάτων: του γκρι, του γαλάζιου και του πορτοκαλί.

Κι ενώ, το προβάδισμα του γαλάζιου χρώματος ήταν αρχικά σαρωτικό και δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολιών για την βούληση του επιβατικού κοινού, συγκεντρώνοντας ποσοστό 75% μεταξύ των 80.000 προσμετρημένων ψήφων, ξαφνικά στις 12 Ιανουαρίου, μία μέρα πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, η πλατφόρμα μηδενίστηκε.

Αντί, όμως, όπως θα περίμενε κανείς, να επανέλθει με τα μέχρι εκείνη την ώρα αποτελέσματα, η ψηφοφορία ξεκίνησε από την αρχή, με την συνέχεια ωστόσο να είναι ακόμα πιο ύποπτη.

Έτσι, σε μόνο 12 ώρες εμφανίστηκαν ξαφνικά περισσότερες από 69.000 διαδικτυακές ψήφοι, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων προέκριναν το πορτοκαλί χρώμα, ερχόμενες σε ευθεία αντίθεση με το «κλίμα» που είχε δημιουργηθεί επί αρκετές ημέρες υπέρ του γαλάζιου χρώματος.

Επιπλέον, το γεγονός ότι ο αριθμός των ψήφων που μαζεύτηκαν μέσα σε μόλις 12 ώρες, πλησίασαν το νούμερο που είχε συγκεντρωθεί σε διάστημα 12 ημερών, ώθησε πολλούς στην σκέψη ότι είχαν χρησιμοποιηθεί bots ώστε η ψηφοφορία να καταλήξει στο επιθυμητό και προαποφασισμένο αποτέλεσμα, δηλαδή στο πορτοκαλί χρώμα.

Για την ιστορία και μόνο αξίζει να αναφερθεί το τελικό αποτέλεσμα που δημοσιοποίησε η Αττικό Μετρό, το οποίο ήταν το εξής: πορτοκαλί 66% (45.822 ψήφοι), γαλάζιο 20% (13.922 ψήφοι) και γκρι 14% (9.602 ψήφοι).

Πάντως, μόλις τρεις ώρες μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, οι συνολικές ψήφοι ήταν οι μισές από τις τελικές τρεις ώρες αργότερα και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: πορτοκαλί 94%, γαλάζιο 6%, γκρι 0%.

Πηγή: athenstransport.gr