Καταγγέλουν εγκατάλειψη ηλικιωμένου γαϊδάρου εν μέσω πολικού ψύχους επειδή... «γέρασε» (pic)

Gazzetta team
Καταγγέλουν εγκατάλειψη ηλικιωμένου γαϊδάρου εν μέσω πολικού ψύχους επειδή... «γέρασε» (pic)
Το περιστατικό έγινε γνωστό μετά από αναρτήσεις χρηστών των social media, οι οποίες ωστόσο δεν φάνηκαν να ευαισθητοποιούν όσους τον εγκατέλειψαν στο πολικό ψύχος και στο χιόνι.

Μεγάλη κινητοποίηση μεταξύ ζωόφιλων και οργανώσεων για την προστασία των ζώων προκάλεσαν οι μαρτυρίες κατοίκων στην περιοχή του Κισσάβου Λάρισας, για την εγκατάλειψη ενός γαϊδάρου, στο ίδιο σημείο για τρεις συνεχόμενες ημέρες κι ενώ στην περιοχή επικρατούν πολικές θερμοκρασίες και πυκνή χιονόπτωση.

Το ζώο εντοπίστηκε από κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς μόνο του στην άκρη του δρόμου, στη Σπηλιά Κισσάβου, ενώ εργαζόμενος ως χειριστής εκχιονιστικού μηχανήματος στην περιοχή, ανέφερε ότι το ζώο βρισκόταν στο ίδιο σημείο τουλάχιστον για δύο ημέρες.

Κάτοικοι της περιοχής και πολλοί φιλόζωοι από όλη την χώρα έκαναν αναρτήσεις στο Facebook του Συλλόγου ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του ζώου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τοπικό αστυνομικό τμήμα εντόπισε τον ιδιοκτήτη του ζώου, ο οποίος δεν έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις αρχές για την απομάκρυνση του γαϊδάρου, για αυτό τον λόγο κινητοποιήθηκαν δημοτικοί υπάλληλοι, που θα εντοπίσουν το ζώο και θα το μεταφέρουν σε ασφαλές περιβάλλον.