Αποφυλακίστηκε ο Ριχάρδος: «Αφήστε με να πάω σπίτι μου» (vid)

Gazzetta team
Αποφυλακίστηκε ο Ριχάρδος: «Αφήστε με να πάω σπίτι μου» (vid)
Την πόρτα των φυλακών πέρασε πριν από λίγα λεπτά ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος - Δημήτρης Μυλωνάς, ο οποίος κρατείτο για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, κακούργημα που τελικά καταρρίφθηκε.

Ακολούθως αναμένεται να αφεθούν ελεύθερα και τα υπόλοιπα επτά μέλη του κυκλώματος που είχαν κριθεί προφυλακιστέα.

«Αφήστε με να πάω σπίτι μου» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Έχω τραβήξει πάρα πολλά, θα τα πούμε με τους πελάτες μου» συμπλήρωσε ο ενεχυροδανειστής και έπειτα μπήκε συγκινημένος στο αυτοκίνητο του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια.

Το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή τους έδωσε με βούλευμα το Συμβουλίο Πλημμελειοδικών όταν διαβιβάστηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην ανακρίτρια Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση, έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.

Βίντεο: protothema.gr

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, το βασικό κακούργημα της λαθρεμπορίας καταρρίφθηκε, συμπαρασύροντας και τα κακουργήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης, αδικήματα δηλαδή τα οποία προβλέπουν προσωρινή κράτηση για τους κατηγορούμενους.

Πηγή: reader.gr