Ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα μετά το μπλόκο στο μνημόσυνο του Κατσίφα (pic)

Gazzetta team
Ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα μετά το μπλόκο στο μνημόσυνο του Κατσίφα (pic)
Ένταση επικρατεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα καθώς περίπου 100 άτομα δεν αφήνουν να περάσουν στην Ελλάδα πούλμαν από το αλβανικό έδαφος.

Στην ελληνική πλευρά των συνόρων με την Αλβανία, περίπου 100 άτομα φαίνεται ότι διαμαρτύρονται γιατί τα Τίρανα απαγόρευσαν σε Έλληνες να περάσουν στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα που πραγματοποιείται σε λίγη ώρα. Στο σημείο υπάρχει διμοιρία των ΥΜΕΤ.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Λέστερ – Τότεναμ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Σύμφωνα με πληροφορίες από αλβανικά μέσα ενημέρωσης, απαγορεύτηκε να περάσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα 200 Έλληνες υπήκοοι για να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του ομογενούς.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, υπάρχουν και άτομα που έχουν κηρυχθεί personae non gratae (ανεπιθύμητα πρόσωπα). Πρόκειται για λίστα με 52 άτομα που έχουν κηρυχθεί ανεπιθύμητα πρόσωπα. Μεταξύ των ατόμων, απαγορεύτηκε να περάσουν τα σύνορα και συγγενείς του ομογενούς, ακόμα και η αδελφή του.

Ο Κατσίφας σκοτώθηκε από τα αλβανικά πυρά ανδρών της RENEA (ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας) στις 28 Οκτωβρίου. «Στην κηδεία του Κατσίφα υπήρχαν εξτρεμιστικά αντιαλβανικά συνθήματα» σχολιάζουν αλβανικά ΜΜΕ.