Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις των αστυνομικών για την επίθεση εναντίον τους στου Ρέντη

Gazzetta team
Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις των αστυνομικών για την επίθεση εναντίον τους στου Ρέντη
Οι δύο άντρες της Άμεσης Δράσης που δέχθηκαν την επίθεση δεκάδων ατόμων έπειτα από καταδίωξη, περιέγραψαν με γλαφυρό τρόπο στους συναδέλφους τους τις στιγμές της επίθεσης εναντίον τους.

«Τους φωνάξαμε, μην μας κυκλώνετε, αλλά αυτοί συνέχισαν να έρχονται προς το μέρος μας».

Αυτό φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που έπεσαν θύμα άγριου ξυλοδαρμού το βράδυ της Τετάρτης από ομάδα 20-30 Ρομά, στη συμβολή Πέτρου Ράλλη και Κηφισού.

Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο τ/σ Alpha ανέφερε ακόμα στην κατάθεση του: «Φοβήθηκα ότι θα μας πάρουν το περιπολικό αλλά πρόλαβα και έβαλα τα κλειδιά στην τσέπη του».

Η στιγμή της επίθεσης στους αστυνομικούς στου Ρέντη (pics & vid)

O αστυνομικός στην κατάθεσή του επανέλαβε την καταγγελία ότι ο ασύρματος που είχε δεν λειτουργούσε. «Είδα τον ασύρματο που δεν λειτουργούσε γιατί έλεγε ότι δεν έχει σήμα. Ευτυχώς η τελευταία κλήση που είχα κάνει ήταν προς το κέντρο επιχειρήσεων για να τους ειδοποιήσω».

Να θυμίσουμε ότι εν έτει 2018 η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιεί ακόμη αναλογικούς ασυρμάτους, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία της Αττικής να υπάρχουν «μαύρα» σημεία, με αποτέλεσμα η επικοινωνία με το Κέντρο να παρουσιάζει νεκρά διαστήματα.

Πηγή: reader.gr