Η στιγμή της επίθεσης στους αστυνομικούς στου Ρέντη (pics & vid)

Gazzetta team
Η στιγμή της επίθεσης στους αστυνομικούς στου Ρέντη (pics & vid)
Στο βίντεο που καταγράφηκε από αυτόπτη μάρτυρα της επίθεσης φαίνεται η ομάδα των επιτιθέμενων να συμπλέκεται με τους δύο αστυνομικούς, ενώ οι τελευταίοι προσπαθούν να αμυνθούν.

Αποκαλυπτικό είναι το οπτικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας από την στιγμή της επίθεσης εναντίον πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης στην περιοχή του Ρέντη, πολύ κοντά σε παρακείμενο καταυλισμό Ρομά.

Η επίθεση σημειώθηκε μετά από καταδίωξη αυτοκινήτου με έξι επιβαίνοντες, οι οποίοι κατέβηκαν από το όχημα στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Κηφισού κι άρχισαν να κινούνται με απειλητικές διαθέσεις εναντίον των δύο αντρών της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού ακούστηκαν και πυροβολισμοί, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί από ποια πλευρά προήλθαν.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν σε διάφορα σημεία οι δύο άντρες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ λίγο αργότερα στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις που έδωσαν τέλος στο συμβάν.

Οι δύο τραυματισμένοι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθήνας, όπου υποβλήθηκαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις κι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Έξι συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., μετά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης πλήρωμα της Άμεσης Δράσης από περίπου 25-30 Ρομά, στη συμβολή Πέτρου Ράλλη και Κηφισού. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, όλοι Ρομά, που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον των δύο αστυνομικών που νοσηλεύτηκαν στο 401ΓΣΝΑ.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των τραυματιών αστυνομικών, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία εκφράζεται η αγανάκτηση για τις συνεχείς επιθέσεις.

Έξι συλλήψεις Ρομά για τον άγριο ξυλοδαρμό στους αστυνομικούς της άμεσης Δράσης (pics) - Media Gallery 2

Έξι συλλήψεις Ρομά για τον άγριο ξυλοδαρμό στους αστυνομικούς της άμεσης Δράσης (pics) - Media Gallery 3