Φόβοι για βεντέτα μεταξύ προσφύγων μετά τη δολοφονία στο hot spot της Μαλακάσας

Gazzetta team
Φόβοι για βεντέτα μεταξύ προσφύγων μετά τη δολοφονία στο hot spot της Μαλακάσας
Μυρίζει... μπαρούτι το κλίμα στο hot spot της Μαλακάσας, με τους συγγενείς και τους φίλους του 31χρονου Σύρου που το μεσημέρι του Σαββάτου σκοτώθηκε μετά από συμπλοκή με Αφγανούς να απειλούν με εκδίκηση.

Μάλιστα, παρά τις 11 συλλήψεις από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο δράστης της δολοφονίας φαίνεται πως για την ώρα διαφεύγει από τις Αρχές. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 25χρονο αλλοδαπό, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει δύο φορές πλαστά στοιχεία. Μάλιστα, το ένα απ’ τα ονόματα που έχει χρησιμοποιήσει εμπλέκεται και σε μεγάλη υπόθεση trafficking γυναικών στο κέντρο φιλοξενίας. Εάν επαληθευτεί ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, τότε για μία ακόμη φορά γεννούνται ερωτηματικά για το εάν υπάρχει έλεγχος του ποιος διαμένει στους καταυλισμούς!

Όσον αφορά το θύμα, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι έχει δεχτεί χτυπήματα (τουλάχιστον) με ξύλο, πέτρες και μαχαίρι. Πρόκειται για ένα έγκλημα ιδιαίτερης αγριότητας, με τους ομοεθνείς του 31χρονου Σύρου να δημοσιεύσουν φωτογραφία του νεκρού σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό ακριβώς είναι που φοβίζει την ΕΛ.ΑΣ., καθώς εκφράζονται φόβοι ακόμη και για βεντέτα.

Όσον αφορά την αφορμή της ένοπλης σύγκρουσης, ξεκίνησε όταν το θύμα της ανθρωποκτονίας ή κάποιος συμπατριώτης του πέταξε έναν σκύλο μέσα σε κοντέινερ που έμενε ένας άνδρας από το Αφγανιστάν. Μία πράξη που θεωρήθηκε βαριά προσβλητική για τη θρησκεία του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν εχθροπραξίες εντός του hot spot το βράδυ της Παρασκευής.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι χρειάστηκε η παρουσία κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να επανέλθει η τάξη στη δομή φιλοξενίας, ενώ οι άνδρες της ΕΚΑΜ συμμετείχαν και εκατοντάδες προσαγωγές υπόπτων.

Πηγή: reader.gr