Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα στο Άργος: Εκκένωση οικισμών και στη Νέα Κίο (pic & vids)

Gazzetta team
Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα στο Άργος: Εκκένωση οικισμών και στη Νέα Κίο (pic & vids)
Πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώνονται μέσα στην πόλη του Άργους, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Αναστάσιο Χεβειδόπουλο, ενώ κάτοικοι οικισμών στη Νέα Κίο εκκενώνουν τα σπίτια τους με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, υπερχείλισαν οι χείμαρροι Ξεριάς και Πάνιτσα, ενώ κάτοικοι οικισμών κόντα στο Άργος και την Νέα Κίο εκκενώνουν τα σπίτια τους.

Προβλήματα παρατηρούνται στην κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά μερά.

Έκτακτη οδηγία της Τροχαίας: «Αποφεύγετε την κίνηση οχημάτων προς την πόλη του Άργους»

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η κυκλοφορία οχημάτων προς το Άργος Αργολίδας, προληπτικά, εξαιτίας μεγάλου όγκου υδάτων που υφίσταται στην περιοχή.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη γίνει κλήσεις για παροχή βοήθειας και συγκεκριμένα για μεταφορά ατόμων από αυτοκίνητα και σπίτια σε ασφαλείς περιοχές.

Κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κινέττας

Διακόπηκε, πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, από το 54-ο έως το 57-ο χλμ, στο ύψος της Κινέττας, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Πολλά προβλήματα από το πέρασμα του Ζορμπά σε Αργολίδα, Κορινθία και Λακωνία

Προβλήματα καταγράφονται στον νομό Κορινθίας από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την περιοχή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, «ρέματα στις περιοχές Σωληνάρι, Χαλκί και Πουλίτσα του δήμου Βέλου - Βόχας, έχουν φθάσει στα όρια τους, διότι δεν υπάρχει διέξοδος για το νερό».

Όπως πρόσθεσε, «μηχανήματα του δήμου, αλλά και της περιφέρειας εργάζονται στην περιοχή για να ανοίξουν τα ρέματα, ώστε να βρει διέξοδο το νερό».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «και στο ρέμα Ξυδιάς στο Ξυλόκαστρο υπάρχει αρκετό νερό, αλλά έχει διέξοδο προς τη θάλασσα».

Ακόμη, σύμφωνα με τον Πελοπίδα Καλλίρη, «λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρξαν πτώσεις δέντρων στο δήμο Βέλου - Βόχας, ενώ έγινε και μία κατολίσθηση στο δρόμο Ισθμού - Επιδαύρου, ο οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα».

Ως και 103 χλμ/ώρα οι ταχύτητες των ανέμων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του μεσογειακού κυκλώνα πάνω από την Ελλάδα, όπως την τράβηξε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-3 του προγράμματος παρατήρησης της Γης Copernicus της ΕΕ.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), είχαν πέσει στις Σπέτσες (118 χιλιοστά), στην Αλαγονία Μεσσηνίας (112 χιλιοστά) και το Κρανίδι Αργολίδας (111 χιλιοστά).

Στην Αττική το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης είχε καταγραφεί στον μετεωρολογικό σταθμό Παπάγου (71 χιλιοστά). Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΕΑΑ, οι καταιγίδες αναμένονται ισχυρές σε ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Οι πιο δυνατοί άνεμοι που είχε καταγράψει το δίκτυο των 320 σταθμών του ΕΑΑ, ήταν στην Καλαμάτα (103 χιλιόμετρα την ώρα) και στο λιμάνι της Πάτρας (93 χλμ/ώρα).

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ