Έκτακτο βοήθημα 2.000 ευρώ στους φοιτητές που διέμεναν στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης

Gazzetta team
Έκτακτο βοήθημα 2.000 ευρώ στους φοιτητές που διέμεναν στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης
Μετά την σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπό τον υπουργό Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αποφασίστηκε η χορήγηση έκτακτου βοηθήματος στους φοιτητές που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια που διέμεναν, στην φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Άμεση οικονομική βοήθεια ύψους 2.000 ευρώ σε κάθε φοιτητή που επλήγη από τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης, ανέφερε: «Από απόψε λύνεται το πρόβλημα στέγασης. 33 παιδιά σε ένα ξενοδοχείο και 36 σε ένα άλλο. Μακροπρόθεσμα θα δούμε που θα πάνε. Είτε θα πάνε σε ξενοδοχείο είτε θα τους χορηγηθεί επίδομα ενοικίου. Επίσης θα δώσουμε 2.000 ευρώ σε κάθε φοιτητή για τις άμεσες του ανάγκες. Κι αυτό θα γίνει άμεσα. Οι Πρυτανικές αρχές μου υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα σε αυτή τη βοήθεια. Είναι μια κατ'αρχήν βοήθεια».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, υπηρεσιών και πολιτικών παραγόντων ενώ κύριο θέμα ήταν τα μετρά που θα παρθούν για τους φοιτητές της εστίας που κάηκε στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο κ. Γαβρόγλου, διεμήνυσε πως πριν φύγει από το νησί πρέπει να έχει λυθεί το θέμα της στέγασης με σαφήνεια.

Aναφορικά με το ζήτημα της ρύπανσης είπε πως γίνονται μετρήσεις για αμίαντο από τον Δημόκριτο, το Αστεροσκοπείο και το τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου.

Όσον αφορά στα εργαστήρια του Μουσείου, ο ίδιος τόνισε πως κρύβουν έναν μοναδικό θησαυρό. «Ευτυχώς οι συλλογές τους δεν καταστράφηκαν. Οι χώροι όμως δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής του Πρυτανικού Συμβουλίου θα αποφασιστεί η μεταφορά των εργαστηρίων στο απέναντι ακριβώς άσπρο κτίριο, με έξοδα του Υπουργείου», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός σημείωσε πως για τα παιδιά ήταν μία τραυματική εμπειρία όμως ,όπως είπε «το θέμα είναι πως θα ξαναπάμε στην κανονικότητα».

Aπό την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέας Ζώρας εξήγησε πως παρόλο που για την Κρήτη είναι καλό που τα ξενοδοχεία έχουν κόσμο, τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί το πρόβλημα στέγασης.

Ο ίδιος ανέφερε πάντως πως επώνυμο πρόσωπο προσέφερε το ποσό των 5.000 ευρώ στο λογαριασμό που άνοιξε για τους φοιτητές.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης θέλησε να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στη χθεσινή επιχείρηση, τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους απλούς εθελοντές. Ο ίδιος υπογράμμισε πως την επόμενη μέρα απαιτείται λύση στο θέμα της στέγασης των φοιτητών.

Πηγή: reader.gr