Η Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του παιδιού της στο Κερατσίνι (pics)

Gazzetta team
Η Μάγδα Φύσσα στο μνημείο του παιδιού της στο Κερατσίνι (pics)
Τα λόγια στερεύουν, τα στομάχια δένονται σαν κόμποι και το μόνο που απομένει είναι το κουράγιο της Μάνας κι η απαίτηση για δικαίωση.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η μεγάλη πορεία στο Κερατσίνι για τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, μία μαυροφορεμένη γυναίκα πλησίασε στο μνημείο προς τιμή του Killah P, στην πρώην οδό Παναγή Τσαλδάρη (νυν οδός Παύλου Φύσσα) στο Κερατσίνι.

Ήταν η Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου, πρωτοστάτης στον αγώνα για την καταδίκη των φυσικών κι ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του παιδιού της. Πλησίασε αργά το μνημείο του γιου της, άγγιξε για μερικές στιγμές την προτομή του δολοφονημένου Παύλου, πριν σκύψει και φιλήσει το χέρι και το πρόσωπο του.

5 χρόνια πέρασαν από εκείνο το βράδυ του Σεπτέμβρη, που το τάγμα εφόδου αποφάσισε να κάνει επίδειξη δύναμης στις προσφυγικές συνοικίες της δυτικής Αθήνας, με τον Παύλο να στέκεται όρθιος ανάμεσα στους πολυάριθμους χρυσαυγίτες και να πέφτει νεκρός, μαχαιρωμένος στην καρδιά από τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος παραμένει ελεύθερος εν αναμονή της απόφασης στο δικαστήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια...

Κι εικόνα της μάνας, πάνω από το μνημείο του γιου της δεν αφήνει περιθώρια για πολλά λόγια, βαρύγδουπες δηλώσεις και ίσες αποστάσεις...

Μόνο να μην ξεχάσουμε και σιγά μην φοβηθούμε...