Προειδοποίηση Λέκκα για τις κατολισθήσεις: Επικίνδυνες επτά παραλίες των Επτανήσων

Gazzetta team
Προειδοποίηση Λέκκα για τις κατολισθήσεις: Επικίνδυνες επτά παραλίες των Επτανήσων
O επικεφαλής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας πως σε ακόμα επτά παραλίες του Ιονίου πελάγους μπορούν να προκληθούν κατολισθήσεις παρόμοιες με αυτή στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Μετά την κατολίσθηση μεγάλου βράχου που προκάλεσε τον τραυματισμό επτά τουριστών στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, ο Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για επικινδυνότητα τουλάχιστον άλλων 7 παραλιών των Επτανήσων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), τόνισε πως έχουν ήδη γίνει προειδοποιήσεις από την πλευρά τους και για άλλα επίφοβα, για κατολισθήσεις, σημεία.

«Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας και ο Μύρτος της Κεφαλλονιάς είναι 2 από τις επικίνδυνες παραλίες. Προτείναμε στην περιφέρεια ένα πρόγραμμα έρευνας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση των κινδύνων.

Η «ζωνοποίηση» των περιοχών και η χρήση προστατευτικών συρμάτων που θα απαγορεύουν στο κοινό να πλησιάζει τα επικίνδυνα σημεία είναι μία από τις λύσεις που προτείνονται».

Πηγή: reader.gr