ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. λόγω καταγγελίας δημοσιογράφου για τα ΜΑΤ

Gazzetta team
ΕΔΕ διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. λόγω καταγγελίας δημοσιογράφου για τα ΜΑΤ
Εντολή στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την καταγγελία του δημοσιογράφου, Τάσου Ασλανίδη, για επίθεση σε βάρος του, έδωσε το πρωί της Τρίτης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Η εντολή αφορά τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες του δημοσιογράφου Τάσου Ασλανίδη για ρατσιστική και βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου. Ο δημοσιογράφος, αρχικά μέσω του λογαριασμού του στο Facebook και στη συνέχεια σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, κατήγγειλε ότι την ώρα των επεισοδίων άνδρες των ΜΑΤ απαντώντας στις ύβρεις των διαδηλωτών φώναζαν προς το μέρος τους αποκαλώντας τους «Βούλγαρους».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως όταν πλησίασε τον συγκεκριμένο αστυνομικό λέγοντάς του να μην απαντά στις προκλήσεις των διαδηλωτών, εκείνος τον έπιασε από τον λαιμό προσπαθώντας να του κόψει την αναπνοή. «Με εκφράσεις πεζοδρομίου, απείλησε τόσο εμένα όσο και τους πολίτες που έσπευσαν να καταγράψουν με τα κινητά τους την επίθεση σε βάρος μου», έγραψε στο προφίλ του στο Facebook.

Το μπέρδεμα με τον ταξίαρχο των ΜΑΤ και η δεύτερη μήνυση

Αξίζει, να σημειώσουμε ότι ενώ αρχικά ο δημοσιογράφος κατονόμασε τον επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ), ταξίαρχο Σπύρο Τσίρο, ως τον αστυνομικό που του επιτέθηκε, στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «ενημερώθηκα ότι δεν ήταν ο κ. Τσίρος, όπως έγραψα αρχικά, αλλά ένας αστυνομικός διευθυντής εξ Αθηνών».

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο δημοσιογράφος μετέβη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που, όπως καταγγέλλει, του επιτέθηκαν. Επίσης, κατατέθηκε και δεύτερη μηνυτήρια αναφορά κατά αστυνομικών των ΜΑΤ από κάτοικο της πόλης, ο οποίος καταγγέλλει ότι στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία δέχθηκε χτύπημα από κλομπ αστυνομικού στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μάτι.

Πηγή: reader.gr