Σε δέκα ληστείες στου Φιλοπάππου εμπλέκονται οι δράστες της δολοφονίας του 25χρονου

Gazzetta team
Σε δέκα ληστείες στου Φιλοπάππου εμπλέκονται οι δράστες της δολοφονίας του 25χρονου
Φόβος και τρόμος για τους τουρίστες αλλά και τους Αθηναίους που έκαναν τη βόλτα τους στην περιοχή του Φιλοπάππου ή της Ακρόπολης, ήταν η συμμορία των τριών αλλοδαπών που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 25χρονου Νίκου Μ. το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, οι δύο Πακιστανοί κι ο Ιρακινός ευθύνονται για τουλάχιστον δέκα ληστείες στις συγκεκριμένες περιοχές της πρωτεύουσας. Μάλιστα, η έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να ανέβει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ένα από τα περιστατικά που διερευνά η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν τον τραγικό χαμό του νεαρού φοιτητή. Πιο συγκεκριμένα δύο Γερμανίδες τουρίστριες είχαν καταγγείλει ότι το βράδυ της 10ης Αυγούστου έπεσαν θύματα ληστείας από τρεις αλλοδαπούς, που κατά πάσα πιθανότητα είναι οι συλληφθέντες.

Οι τρεις συλληφθέντες αν και ομολόγησαν τη ληστεία σε βάρος του 25χρονου Νίκου Μ. και της 23χρονης Πορτογαλίδας φίλης του, ισχυρίζονται ότι δεν τον έσπρωξαν στο κενό. Ωστόσο, η δίωξη σε βάρος του είναι για δολοφονία και ληστεία. Την Παρασκευή ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον τακτικού ανακριτή τη Δευτέρα.

Τέλος σε εφαρμογή έχει τεθεί εδώ και λίγες ημέρες το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. με ενισχυμένες περιπολίες και μηχανές τύπου Enduro, σε κάθε γωνιά του λόφου Φιλοπάππου και της Ακρόπολης.

Πηγή: reader.gr