Από αμέλεια ιδιώτη που έκαιγε ξύλα η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

Gazzetta team
Από αμέλεια ιδιώτη που έκαιγε ξύλα η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική
Η αμέλεια ιδιώτη που έκαιγε ξύλα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και δυνατού αέρα, φαίνεται πως είναι η αιτία της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, παρά της περί εμπρησμού υπόνοιες που αφήνει σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, αυτό δείχνουν ως τώρα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, παρά τις σαφείς υπόνοιες του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών για εμπρησμό από πρόθεση.

Η ταυτότητα του συγκεκριμένου ατόμου φέρεται να είναι ήδη γνωστή στις Αρχές.

Πηγές της εφημερίδας σημείωσαν μάλιστα πως το «εύρημα» για το οποίο μίλησαν κυβερνητικά στελέχη στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ήταν υπολείμματα ενός σωρού από κλαδιά τα οποία κάποιος επιχείρησε να κρύψει με πέτρες και πλάκες, μόλις κατάλαβε τι έχει συμβεί, ενώ επιχείρησε να ρίξει και νερό για να εξαφανίσει τα υπολείμματα.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται πως οδηγούνται τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και για τη φωτιά στην Κινέττα, καθώς, όπως γράφει η «Καθημερινή», δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς.

Διαφορετική είναι ωστόσο η περίπτωση των δύο πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Νέα Μάκρη τις προηγούμενες ημέρες, καθώς εκεί προκύπτει ότι πιθανότατα πρόκειται για εμπρησμό από πρόθεση.