Υπουργείο Υποδομών: Στα 841 τα κατεδαφιστέα κτίσματα στην ανατολική Αττική

Gazzetta team
Υπουργείο Υποδομών: Στα 841 τα κατεδαφιστέα κτίσματα στην ανατολική Αττική
Από τις 3.084 κατοικίες που ελέγχθησαν, οι 841 κρίθηκαν κατεδαφιστέες (κόκκινες), ενώ ακόμα 702 χρήζουν επισκευών (κίτρινες).

Στις 841 φτάνουν οι κατοικίες που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες», άρα κατεδαφιστέες, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, έπειτα από το πρώτο τριήμερο αυτοψιών στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής και στα Γεράνεια Όρη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Εξάλλου, άλλα 702 σπίτια έχουν κριθεί «κίτρινα», που σημαίνει ότι οι μισές και πλέον από τις 3.084 κατοικίες που είχαν ελεγχθεί έως και την Πέμπτη είτε είναι κατεδαφιστέες είτε χρειάζονται επισκευές.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι περισσότερες και μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στην ανατολική Αττική, στους Δήμους Μαραθώνος και Ραφήνας - Πικερμίου, όπου οι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών έχουν εντοπίσει 662 «κόκκινα» σπίτια.

Κατεδαφιστέα έχουν χαρακτηρισθεί και ένα δημόσιο κτήριο, 12 επαγγελματικοί χώροι, 51 αποθήκες και τρία κτήρια άλλης χρήσης, ενώ καταστράφηκαν και 380 αυτοκίνητα.

Να σημειώσουμε ότι στις αυτοψίες που έγιναν την Πέμπτη έλαβαν μέρος 315 μηχανικοί του υπουργείου.