Τζανακόπουλος: «Πάνω από 20 νεκροί, 80+ τραυματίες»

Gazzetta team
Τζανακόπουλος: «Πάνω από 20 νεκροί, 80+ τραυματίες»
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημέρωσε πως επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική είναι πάνω από 20 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 80.

Πάνω από 20 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική όπως ενημέρωσε επίσημα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τα πύρινα μέτωπα που έχουν πλήξει την Ανατολική Αττική έχουν αφήσει πίσω τους και 80+ τραυματίες, ενώ υπάρχουν παιδιά μεταξύ αυτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Η Αττική αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη νύχτα. Είχαμε 3 παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττική και παραπάνω από 15 μέτωπα που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα. Το πύρινο μέτωπο στον Νέο Βουτζά εξελίχθηκε σε καταστροφική πυρκαγιά.

Στο Μάτι είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών και νεκρών. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών υπερβαίνει δυστυχώς τους 20 και οι τραυματίες είναι πάνω από 80. Ελικόπτερα επιχειρούν στην θαλάσσια περιοχή. Όλα τα σκάφη μεταφέρουν πολίτες στο λιμάνι της Ραφήνας.

Αυτή τη στιγμή ο συντονισμός γίνεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, όπου βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αύριο με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις.

Θα συνδράμουν δυνάμεις από Ισπανία και Κύπρο, αλλά και από τις ΗΠΑ.

Τούτη την ώρα είναι η ώρα της μάχης και πρέπει να συνεχίσουμε»