Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος (pics)

Gazzetta team
Αποφυλακίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος (pics)
Μετά από 8 μήνες από την προηγούμενη αποφυλάκισή του, ο Άκης Τζοχατζόπουλος πέρασε την πόρτα των φυλακών του Κορυδαλλού λίγο μετά τις 15:00.

Την πόρτα των φυλακών πέρασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά την αποδοχή της αίτησης αποφυλάκισής του μέχρι την εξέταση της αίτησης αναίρεση από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου, κ. Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου στο αίτημα για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού επικαλέστηκαν στο δικαστήριο, τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε κάθειρξη 19 ετών για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχετικά με την προμήθεια των ρωσικών αντιεροπορικών συστημάτων Tor – M1 και τα γερμανικά υποβρύχια.

Ο 83χρονος πρώην υπουργός στις 4 Μαΐου του 2017 είχε αποφυλακιστεί και πάλι με περιοριστικούς όρους. Στις 31 Οκτωβρίου ωστόσο της ίδιας χρόνιας έπειτα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οδηγήθηκε και πάλι στην φυλακή.

«Απογειωμένη» από την αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου η Βίκυ Σταμάτη

Ο πρώην υπουργός όλο αυτό το διάστημα παρέμενε στο Νοσοκομείο των Φυλάκων Κορυδαλλού Άγιος Παύλος, όπου και έσπευσε εχθές η εν διαστάσει σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη, η οποία είπε: «Είναι πολύ καταβεβλημένος. Ήταν στο νοσοκομείο πολλές μέρες. Το κυριότερο είναι το τρομερό συναίσθημα των παιδιών», ενώ στη συνέχεια μπήκε στο νοσοκομείο για να δει τον πρώην υπουργό ο οποίος θα αποφυλακιστεί σήμερα.

Η Βίκυ Σταμάτη, δήλωσε επίσης «απογειωμένη», όπως η ίδια χαρακτηριστικά τόνισε στους δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Επειδή εγώ αυτή τη στιγμή είμαι απογειωμένη, δεν μπορώ να σας μιλήσω για λεπτομέρειες. Πάντως, το συναίσθημα είναι μοναδικό για το παιδί. Αυτό μόνο μπορώ να σας πω».