Αρχαιοκάπηλος προσπάθησε να πουλήσει στο Ίντερνετ αρχαίο νόμισμα του 4ου αιώνα (pics)

Gazzetta team
Αρχαιοκάπηλος προσπάθησε να πουλήσει στο Ίντερνετ αρχαίο νόμισμα του 4ου αιώνα (pics)
Κακή αποδείχτηκε η ιδέα ενός 38χρονου να αναρτήσει στο διαδίκτυο αγγελία για την πώληση ενός αρχαίου νομίσματος, καθώς έπεσε στα δίχτυα των αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το πρωί της Πέμπτης 24 Μαΐου, αστυνομικοί κατέσχεσαν σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη, φάκελο με αποστολέα τον 38χρονο, που περιείχε νόμισμα, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης έναντι χρηματικού ποσού, σε ιστοσελίδα.

Πρόκειται για ένα χάλκινο νόμισμα ρωμαϊκών χρόνων (3ος - 4ος αιώνας μ.Χ.), το οποίο όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο αποστολέα, σε περιοχή της Αρκαδίας όπου διαμένει.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Πηγή: reader.gr