Αγέλη αγριογούρουνων «εισέβαλε» στην Εκάλη (vid)

Gazzetta team
Αγέλη αγριογούρουνων «εισέβαλε» στην Εκάλη (vid)
Μια οικογένεια περίπου 14 αγριογούρουνων εμφανίστηκε σε περιοχή της Εκάλης και δείχνει να προτιμάει σε μόνιμη βάση το περιβάλλον της περιοχής.

Ακριβά γούστα φαίνεται πως έχει μια οικογένεια αγριογούρουνων που τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να έχει εγκατασταθεί μόνιμα σε κατάφυτη περιοχή της Εκάλης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δεκατέσσερα περίπου μέλη της «αγέλης» κατέληξαν στην περιοχή Νάρκισσος των βορείων προαστείων από την Πάρνηθα, όπου διέμεναν μέχρι πρότινος, ενώ αρκετές είναι οι φορές που διασταρώθηκαν με κατοίκους και περαστικούς της περιοχής, προξενώντας τους τεράστια εντύπωση, καθώς κανείς δεν πίστευε ότι τα άγρια θηλαστικά μπορούν να επιβιώσουν σε μια περιοχή, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Βέβαια, το γεγονός ότι η Εκάλη είναι γεμάτη με δέντρα και πυκνή βλάστηση, ευνοεί ιδιαίτερα την οικογένεια των αγριογούρουνων, η οποία δεν δείχνει διατεθειμένη να επιστρέψει στο βουνό της Πάρνηθας, παρά τις επανειλειμμένες απόπειρες κατοίκων και δημοτικής αρχής, να τα παγιδεύσουν ώστε να οδηγήσουν σε περιοχή εκτός αστικού ιστού.

Πάντως, η «μετανάστευση» της οικογένειας, η οποία αποτελείται από μερικά ενήλικα και σχεδόν 10 μικρά γουρουνάκια, χαρακτηρίζεται ως θετικό δείγμα από τους ειδικούς σχετικά με την επιβίωση και την διατήρηση των πληθυσμών σε άγριο καθεστώς, καθώς εκτιμάται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας υπάρχουν εκατοντάδες άγρια ζώα.