Slogun:Αν μας έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει break στη Βαρκελώνη με τον Σίκμα να είναι 17 λεπτά στο παρκέ, θα τους βγάζαμε τρελούς

FOLLOW US

Slogun:Αν μας έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει break στη Βαρκελώνη με τον Σίκμα να είναι 17 λεπτά στο παρκέ, θα τους βγάζαμε τρελούς
BWIN stripe gif

Πειθαρχικές κυρώσεις για το θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη

Gazzetta team
Πειθαρχικές κυρώσεις για το θάνατο της Μελίνας Παρασκάκη
Πειθαρχικές κυρώσεις κατά της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη και της διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής Ρεγγίνας Ρουχωτά, για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, η αναισθησιολόγος φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια κατά τη διαχείριση του περιστατικού και θα στερηθεί το μισθό της για έξι μήνες ενώ για δύο χρόνια της επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης της εργασιακής της εξέλιξης.

Η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής, Ρεγγίνα Ρουχωτά θα στερηθεί για μικρότερο χρονικό διάστημα το μισθό της, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης βρέθηκε στις 23 Απριλίου για να απολογηθεί, μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη και η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Ρεγγίνα Ρουχωτά.

Η κ. Πολάκη ισχυρίστηκε πως έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού. Η κ. Ρουχωτά κατέθεσε ως διευθύντρια της Κλινικής αφού δεν είχε άμεση συμμετοχή στο περιστατικό. Συγκεκριμένα, κατά την εγχείριση της Μελίνας Παρασκάκη βρισκόταν σε άδεια και κλήθηκε άμεσα στο Βενιζέλειο εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης, με αποτέλεσμα να μην συμμετάσχει εξαρχής στη διαχείριση του περιστατικού.

Υπενθυμίζεται πως το Σώμα Επιθεωρητών που επίσης ερεύνησε την υπόθεση διαπίστωσε βαριά ιατρική αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

Η Μελίνα Παρασκάκη εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στις 28 Δεκεμβρίου 2015 για αφαίρεση αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Η επέμβαση ολοκληρώθηκε στον προβλεπόμενο χρόνο, μετά την παρέλευση περίπου 15 λεπτών και η ασθενής αφυπνίσθη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», ωστόσο «περίπου πέντε λεπτά μετά την αποσωλήνωσή της εμφάνισε προοδευτικά αναπνευστική δυσχέρεια, πτώση της αρτηριακής πιέσεως και βρογχόσπασμο και για το λόγο αυτό εκρίθη απαραίτητη η εκ νέου διασωλήνωσή της». Ο βρογχόσπασμος προκάλεσε την ανακοπή της 4χρονης Μελίνα Παρασκάκη.


Πηγή: reader.gr