«Νόμιζε ότι έκανε ένα είδος άμβλωσης», λέει ο δικηγόρος της 19χρονης

Gazzetta team
«Νόμιζε ότι έκανε ένα είδος άμβλωσης», λέει ο δικηγόρος της 19χρονης
«Αυτά που περιγράφει δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν όλα βάση. Δεν είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά συνέβησαν», είπε ο δικηγόρος της 19χρονης που κατηγορείται ότι σκότωσε το μωρό της και με τη βοήθεια τη μητέρα της το εγκατέλειψε σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη.

«Είναι ειδεχθές έγκλημα και τιμωρείται», τόνισε ο δικηγόρος της 19χρονης, Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε, υπάρχει μία νομική διάκριση μεταξύ όταν πρόκειται για δολοφονία μωρού από τη μητέρα του λίγο μετά τη γέννα και από τρίτο, καθώς «όταν το κάνει η μάνα την ώρα του τοκετού κατατάσσεται στην κατηγορία της παιδοκτονίας».

Ο κ. Δημητρίου ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση «ο τρόπος είναι σκληρός» και συμπλήρωσε πως «δεν μου είναι πολύ εύκολο να μπω στο μυαλό μιας 18χρονης μαθήτριας που είχε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τη διέκοψε για να ξαναμείνει έγκυος».

Αναφερόμενος στη μητέρα της 19χρονης, ο δικηγόρος ανέφερε ότι σύμφωνα με τη βιβλιογραφία «στο 90% τέτοιων υποθέσεων συνδράμει η μητέρα», ενώ σχετικά με το γεγονός ότι η κοπέλα έκρυψε την εγκυμοσύνη της, είπε πως «λέει ότι όσο μπορούσε το έκρυβε» και επιβεβαίωσε ότι ο ετεροθαλής αδελφός της ζούσε μαζί με τη μάνα και την κόρη.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ψυχολογική/ψυχιατρική εξέταση στην οποία πρόκειται να υποβληθεί η κοπέλα και είπε πως «περνά δύσκολα και το ίδιο το κορίτσι».

«Με το πνευματικό της επίπεδο η ίδια το συνέλαβε ως ενός είδους αμβλώσεως αυτό που έκανε. Η προσέγγισή της ήταν κάπως έτσι», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Τι κατέθεσε στην προανάκριση η 19χρονη

«Εγώ δεν ήθελα να το σκοτώσω, έβαλα το κορδόνι γύρω από το λαιμό του μωρού για να σταματήσει να κλαίει. Η πόρτα του μπάνιου ήταν μισάνοιχτη. Το μωρό δεν σταματούσε να κλαίει και ζήτησα από τη μάνα μου να μου φέρει χαρτοπετσέτες για να του βάλω στο στόμα και να σκουπίσω τα αίματα...», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την προανάκριση από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η 19χονη που συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Η νεαρή κοπέλα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι πατέρας του παιδιού είναι ένας νεαρός τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω Facebook, είχε συνευρεθεί ερωτικά μαζί του λίγες φορές και μετά εξαφανίστηκε. «Άργησα να καταλάβω ότι ήμουν έγκυος και έφτασα σχεδόν επτά μηνών. Τότε δεν μπορούσα να το κρύψω άλλο και το κατάλαβε η μητέρα μου», κατέθεσε ακόμα η 19χρονη! Η 52χρονη μητέρα της αρνείται ότι τη βοήθησε στον τοκετό, παραδέχεται ωστόσο ότι ήταν εκείνη που άφησε το άψυχο σώμα του μωρού στον κάδο των σκουπιδιών.

Οι δυο γυναίκες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν την Πέμπτη ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή.

Πηγή: reader.gr