Άνοιξαν στο κοινό οι παραλίες του Σαρωνικού που είχε απαγορευθεί το κολύμπι εξαιτίας του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Gazzetta team
Άνοιξαν στο κοινό οι παραλίες του Σαρωνικού που είχε απαγορευθεί το κολύμπι εξαιτίας του «Αγία Ζώνη ΙΙ»
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας αίρεται ολοκληρωτικά η απαγόρευση κολύμβησης για όλες τις θαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε για να αρθεί πλήρως η απαγόρευση κολύμβησης που είχε επιβληθεί σε ακτές του Σαρωνικού, έπειτα από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Ξάνθου που αφορά τις ακτές της Σαλαμίνας, αίρεται ολοκληρωτικά η απαγόρευση κολύμβησης για όλες πλέον τις θαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες είχαν πληγεί από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου.

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται και τυπικά η κοινή προσπάθεια των Υπουργείων Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος και Υγείας, Περιφέρειας Αττικής, Υπηρεσιών των αρμόδιων Δήμων, στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εταιρειών απορρύπανσης και ομάδων εθελοντών, για την πλήρη αποκατάσταση του θαλασσίου περιβάλλοντος και την ομαλή επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών που είχαν επηρεαστεί από τη θαλάσσια ρύπανση λόγω του ναυαγίου.

Τέλος, μετά από εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, μετέβη στην περιοχή του παραλιακού μετώπου, κλιμάκιο για τη διενέργεια επιτόπιας αυτοψίας, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και αποτελούμενο από το Γενικό Γραμματέα κ. Διονύση Τεμπονέρα, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη, το Β’ Υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανάσιο Ντούνη, το Διευθυντή της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Πλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Μαραγκό και το Λιμενάρχη Σαρωνικού Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Σκιαδά Ευάγγελο.