Απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα του φοιτητή απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών

Gazzetta team
Απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα του φοιτητή απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών
O κρατούμενος μεταπτυχιακός φοιτητής βρίσκεται εδώ κι ένα μήνα σε απεργία πείνας με αίτημα την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών .

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού απέρριψε εκ νέου το αίτημα του εδώ και 30 ημέρες απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη, για χορήγηση αναρρωτικής ή έκτακτης άδειας, μέχρι την επανεξέταση του αιτήματος για εκπαιδευτικές άδειες που αναμένεται την Δευτέρα.

Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, είναι φοιτητής του μεταπτυχιακού προγράμματος του Πολιτικού της Νομικής, ενώ ψηφίσματα υπέρ του αιτήματός του έχουν εκδόσει ακαδημαϊκοί, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, σωματεία και φορείς καταγγέλλοντας παράλληλα τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος όμως δήλωσε αναρμόδιος.

Ο Βασίλης Δημάκης, συμπληρώνει έναν μήνα απεργία πείνας και μια εβδομάδα απεργία δίψας, κάτι που έχει επιδεινώσει ιδιαίτερα την κατάστασή του.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού θα εξετάσει το αίτημά του για εκπαιδευτικές άδειες και πάλι την Δευτέρα, αν και αρκετοί είναι εκείνοι που κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου» σχετικά με την κατάσταση του κρατούμενου φοιτητή.