Σε συνάντηση με τον Τσίπρα επιμένουν οι εκπαιδευτικοί: Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Gazzetta team
Σε συνάντηση με τον Τσίπρα επιμένουν οι εκπαιδευτικοί: Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας
Σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επέμειναν οι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της σημερινής τους κινητοποίησης, αρνούμενοι να παραστούν σε αντίστοιχο ραντεβού στη Βουλή με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Το υπουργείο Παιδείας εξέφρασε την «έντονη δυσαρέσκειά του» για τη μη πραγματοποίηση της συνάντησης «με ευθύνη των ηγεσιών των δύο ομοσπονδιών που αρνήθηκαν να προσέλθουν ώστε να θέσουν τα αιτήματά τους», προσθέτοντας πως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε να είναι παρών.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

«Το υπουργείο εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι εκ μέρους των ομοσπονδιών δεν πρυτάνευσε η υπεύθυνη στάση αλλά μια παρωχημένη συνδικαλιστική νοοτροπία που μόνο σε λύσεις δεν οδηγεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΠΘ.

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) Θανάσης Κικίνης εξήγησε ότι «μετά από την τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον κ. Γαβρόγλου, εκτιμήσαμε ότι το βασικό μας αίτημα, των μαζικών, μόνιμων διορισμών, υπερβαίνει την αρμοδιότητά του και είναι θέμα κεντρικής πολιτικής βούλησης, δεδομένων των περιορισμών που υπάρχουν από τους θεσμούς».

Θεωρώντας ότι δεν υπήρχε λόγος για μία ακόμη συνάντηση με τον κ. Γαβρόγλου, η ΔΟΕ επέλεξε να μην παραστεί, γιατί ζήτησαν «συγκεκριμένη συνάντηση, με συγκεκριμένο πρόσωπο». «Η επιλογή και η ευθύνη για την μη πραγματοποίηση της συνάντησης με τους εκπαιδευτικούς και για την απουσία απαντήσεων σχετικά με τους διορισμούς είναι του κ. Τσίπρα» είπε.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ο πρόεδρος Νίκος Παπαχρήστος, τόνισε ότι εξ αρχής η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών συνδιοργανώθηκε από τις δύο ομοσπονδίες αλλά η μία είχε αποφασίσει να μην παραστεί στη συνάντηση, θα ήταν μία προβληματική συνάντηση, καθώς δεν θα αντιπροσωπεύονταν και τα δύο μέρη των διοργανωτών.

Όσον αφορά το ζήτημα της ευθύνης, που έθεσε το υπουργείο, ο κ. Παπαχρήστος ανέφερε ότι «το υπουργείο επιχειρεί να προβάλλει ένα επικοινωνιακό πλεονέκτημα» και επιφυλάχθηκε στις επόμενες ημέρες να υπάρξει επίσημη απάντηση από πλευράς ΟΛΜΕ.