Έκλεψαν 70.000 ευρώ από χρηματαποστολή μέσα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»

Gazzetta team
Έκλεψαν 70.000 ευρώ από χρηματαποστολή μέσα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»
Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί εντός του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» με λεία άνω των 70.000 ευρώ.

Ένοπλη ληστεία με «μπάζα» που εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 70.000 ευρώ, σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο.

Πιο αναλυτικά, δύο άνδρες ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τους υπαλλήλους χρηματαποστολής που ετοιμάζονταν να ανεφοδιάσουν με μετρητά το ΑΤΜ του νοσοκομείου και τους ανάγκασαν να ανοίξουν το κουτί ασφαλείας.

Αυτό, καθώς σε περίπτωση που το κουτί ανοίξει με διαφορετικό από τον προβλεπόμενο τρόπο, αμπούλες χρώματος εκρήγνυνται και τα χαρτονομίσματα αχρηστεύονται.

Με βάση το γεγονός ότι κάθε κασετίνα περιέχει περίπου 35.000-40.000 ευρώ, εκτιμάται ότι η λεία των δύο ληστών ίσως και να ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν από το σημείο με μηχανή μεγάλου κυβισμού, ενώ η Ασφάλεια παίρνει καταθέσεις και διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Η ανακοίνωση του «Γεννηματάς»

«Σήμερα 26/3/2018 και ώρα 8:45 π.μ στο χώρο του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ομάδα 2-3 ατόμων υπό την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από την εταιρεία security της Τράπεζας Πειραιώς άγνωστο ποσό χρημάτων που προορίζονταν για την τροφοδοσία του δεύτερου ΑΤΜ ( εκτός υποκαταστήματος τραπέζης).

Δεν υπήρξε εμπλοκή εργαζόμενων ή πολίτη στο παραπάνω περιστατικό, ενώ η Ασφάλεια Αθηνών διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Πηγή: reader.gr