Ποινική δίωξη σε Μαρινάκη για το Noor1

Gazzetta team
Ποινική δίωξη σε Μαρινάκη για το Noor1
Στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και σε ακόμη τρία άτομα, ασκείται ποινική δίωξη για κατοχή-διακίνηση-χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σχετικά με το πλοίο Νoor1.

«Σεισμό» προκαλεί το πόρισμα για το Noor1, καθώς μεταξύ των ονομάτων στα οποία θα ασκηθεί ποινική δίωξη βρίσκεται και αυτό του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα λοιπόν με την δικαστική έρευνα της Εισαγγελέα Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα που ολοκληρώθηκε σήμερα, στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και σε άλλα τρία άτομα, ασκείται ποινική δίωξη για κατοχή-διακίνηση-χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτός από τον ισχυρό άνδρα των «ερυθρόλευκων» στην λίστα βρίσκεται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Capital, Νίκος Συντιχάκης, ο δικηγόρος Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης και ο ναυτασφαλιστής, Ηλίας Τσακίρης. Και στους τέσσερις θα απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα.

Πάντως, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία της υπόθεσης αυτής να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Ειδικότερα, η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας ελέχθηκαν εμβάσματα σχετικά με την χρηματοδότηση του πλοίου το οποίο μετέφερε ναρκωτικά.

Παράλληλα, με παραγγελία της η εισαγγελέας ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για πιθανή λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι μέσα στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.