Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Μαμμωνάς

Gazzetta team
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Μαμμωνάς
Σε ηλικία 84 ετών, απεβίωσε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Μαμμωνάς.

Ο Νίκος Μαμμωνάς γεννήθηκε στη Λάρισα το 1934. Σπούδασε στη Νομική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη και σύντομα ασχολήθηκε με τα κοινά. Εντάχθηκε στην Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου ως νεολαίος αρχικά. Μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική θα δικηγορήσει στη Λάρισα (και θα ασκήσει αυτό το επάγγελμα για τα επόμενα 42 χρόνια) ενώ είναι έτοιμος να πολιτευτεί με την Ένωση Κέντρου στις εκλογές του 1967 που όμως δε θα γίνουν ποτέ.

Η Μεταπολίτευση το 1974 τον βρίσκει εκ νέου ενεργό πολιτικά. Είναι υποψήφιος στις εκλογές του 1974 με την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις, όπως και το 1977 όταν και είναι πρώτος επιλαχών.

Η σταδιακή διάλυση του Κέντρου θα τον οδηγήσει στη Νέα Δημοκρατία, με την οποία θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του 1981, του 1985, στις τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις του 1989-1990 (όπου εξελέγη τρίτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Λάρισας) καθώς και σε αυτές του 1993 και 1996. Το 1996 είναι και οι τελευταίες εκλογές στις οποίες θα λάβει μέρος.

Μητσοτάκης: Υπηρέτησε με σεμνότητα τη χώρα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του πρώην βουλευτή του Κόμματος Νίκου Μαμμωνά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Μαμμωνά.

Υπηρέτησε με σεμνότητα και συνέπεια τη χώρα, προσέφερε πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Λάρισα και παρέμεινε ενεργός πολίτης και αγωνιστής της Παράταξης μέχρι το τέλος.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό Ναό Αγ. Αχιλλείου Λάρισας την Τρίτη.


Πηγή: reader.gr