Κάτοικοι και φορείς των βορείων προαστείων αντιδρούν στην τοποθέτηση διοδίων

Gazzetta team
Κάτοικοι και φορείς των βορείων προαστείων αντιδρούν στην τοποθέτηση διοδίων
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς και του Δήμου Διονύσου, συνοικιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πολίτες και δημότες.

Με μαζική συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς, στις Αδάμες, ενημερωτική εκδήλωση για τα πλευρικά διόδια που σχεδιάζονται να μπουν στην περιοχή μετά και την έγκριση της σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το αρμόδιο υπουργείο.

Η εκδήλωση με θέμα «Συνάντηση πολιτών για τα διόδια» έγινε με πρωτοβουλία του δήμου Κηφισιάς και του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου. Όπως φάνηκε οι δήμοι Κηφισιάς , Διονύσου αλλά και η Περιφέρεια, συγκροτούν κοινό μέτωπο κατά της εγκατάσταση διοδίων στην περιοχή.

«Ο Δήμος Κηφισιάς αγωνίζεται για ένα δήμο ελεύθερο και καθαρό από διόδια» τόνισε ο κ. Θωμάκος, ο οποίος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις. Επίσης, ανέλυσε τις περιβαλλοντικές, κυκλοφορικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από ενδεχόμενη εγκατάσταση των» διοδίων.

Εξήγησε στους πολίτες πως ο Δήμο μας θα επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά αφού, όπως είπε, υπάρχει ένα στενό, ακατάλληλο και ανασφαλές παράπλευρο οδικό δίκτυο. Μίλησε για διάχυση της κίνησης στο τοπικό δίκτυο του Δήμου μας από την εφαρμογή οποιασδήποτε μορφής διοδίων (πλευρικά, αναλογικά, ηλεκτρονικά).

Ο δήμαρχος Κηφισιάς δεν παρέλειψε να επισημάνει την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης. «Θα ήταν πιο ολοκληρωμένη η ενημέρωση, αν ήταν σήμερα και εκπρόσωποι του αρμόδιου υπουργείου, οι οποίοι προσκλήθηκαν» τόνισε ο κ. Θωμάκος και προανήγγειλε συγκέντρωση στον κόμβο της Βαρυμπόμπης με την μαζική συμμετοχή των πολιτών.

Ακολούθησε η συνοπτική ιστορική ενημέρωση για το θέμα των διοδίων από τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνας του Δήμου Δημήτρη Λιανό καθώς και το μέλος της Προσωρινής Επιτροπής Κατοίκων των εκατέρωθεν του Αυτοκινητόδρομου Συνοικιών Δημήτρη Κυριαζόπουλο.

«Η Περιφέρεια είναι με την πλευρά των Δήμων όχι με λόγια αλλά με έργα, στο μέγεθος που μας αναλογεί» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε ένδικα μέσα ενάντια στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Τη σταθερή θέση του Δήμου Διονύσου κατά της εγκατάστασης κάθε είδους διοδίων επανέλαβε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, τονίζοντας πως είναι σε πλήρη συντονισμό με τον Δήμο Κηφισιάς από την πρώτη στιγμή, προκειμένου με κοινές ενέργειες και δράσεις να σταματήσουμε την πιθανή εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων».

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε η Πρόεδρος του Δ.Σ. Σάντυ Πατρινού, ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου μας αλλά και από συλλογικούς φορείς οι οποίοι τόνισαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων στην περιοχή μας.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Κηφισιάς και του Δήμου Διονύσου, συνοικιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πολίτες και δημότες.

Πηγή: reader.gr