Προπηλακισμοί σε οδηγούς Uber και απεργοσπάστες από τους ταξιτζήδες (vids)

Gazzetta team
Προπηλακισμοί σε οδηγούς Uber και απεργοσπάστες από τους ταξιτζήδες (vids)
Επεισοδιακή ήταν η συγκέντρωση και η πορεία των ιδιοκτητών ταξί στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια προκλήθηκαν όταν επιχείρησαν να προπηλακίσουν συναδέλφους τους που επέλεξαν να εργαστούν, παρά την εξαγγελθείσα στάση εργασίας (08:00-17:00), οδηγούς οχημάτων της Uber που βρίσκονταν μπροστά τους, αλλά και έναν οδηγό Ι.Χ. αυτοκινήτου που επιχείρησε να περάσει ανάμεσα από το πλήθος.

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τρίτης στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Στουρνάρη. Εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία του συνδικάτου ιδιοκτητών ταξί (περίπου 400-450 άτομα) και ένας οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου επιχείρησε να περάσει ανάμεσα τους. Οι ταξιτζήδες άρχισαν να τον γιουχάρουν, ακούστηκαν βρισιές, ενώ κάποιοι πιο θερμόαιμοι πέταξαν πλαστικά μπουκάλια νερού προς το μέρος του.

Κατά την πορεία από τα γραφεία του ΣΑΤΑ (στην οδό Μάρνης) μέχρι το υπουργείο Οικονομικών (στην οδό Νίκης, στο Σύνταγμα) σημειώθηκαν κι άλλα επεισόδια με οχήματα της Uber που συναντούσε το πλήθος. Οι ιδιοκτήτες ταξί επιτέθηκαν σε λευκά οχήματα και οδηγούς εταιρειών ιδιωτικής μετακίνησης, σπάζοντας καθρέφτες αι προκαλώντας φθορές στα αυτοκίνητα, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων για να μην ξεφύγει τελείως η ένταση. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά περιστατικά συνέβησαν στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, όταν οι ταξιτζήδες άρχισαν να κυνηγούν ένα λευκό αυτοκίνητο της Uber, με τον οδηγό να διαφεύγει με το αυτοκίνητο προς την οδό Φιλελλήνων.

Το συγκεντρωμένο πλήθος έκανε λόγο για «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» και «για υποκλοπή του έργου» τους από «κάθε καινοτομία - πλατφόρμα που κλέβει τον ταξιτζή και τη χώρα μας».