Που εστιάζονται οι έρευνες για το μωρό στην Πετρούπολη

Gazzetta team
Που εστιάζονται οι έρευνες για το μωρό στην Πετρούπολη
Καμία σχέση με την υπόθεση του βρέφους που εντοπίστηκε δολοφονημένο σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης δεν έχει ο νεαρός άνδρας που παρουσιάστηκε από μερίδα των ΜΜΕ ως ύποπτος για την εγκληματική ενέργεια.

Μάλιστα, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής όπου απέδειξε ότι... δεν είναι ελέφαντας. Ή για να ακριβολογούμε ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, ότι απλά πέταξε τα σκουπίδια του σπιτιού του και ότι ούτε η σύζυγος του, ούτε κάποιο άλλο οικείο του άτομο ήταν έγκυος. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον όσων τον παρουσίασαν ως ύποπτο για τη δολοφονία του βρέφους. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής επιβεβαίωσαν τα όσα κατέθεσε ο νεαρός άνδρας.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται και εστιάζουν σε τρεις εκδοχές:

α) μητέρα του μωρού που δεν πρόλαβε να ζήσει παρά ελάχιστα λεπτά να είναι κάποια ανήλικη που είχε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη,

β) να το έφερε στον κόσμο κάποια γυναίκα με νοητική στέρηση που να είχε κακοποιηθεί,

γ) να γεννήθηκε σε οικογένεια που δεν είχε καμία οικονομική δυνατότητα και να επελέγη ο συγκεκριμένος φριχτός τρόπος για να απαλλαγούν απ’ το μωρό. Πλέον, αποκλείεται το ενδεχόμενο η γέννα να έγινε σε κάποια μαιευτήριο, ενώ δεν προέκυψαν στοιχεία για κάποια γυναίκα που να μεταφέρθηκε εκτάκτως σε νοσοκομείο μετά από κύηση.

Το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που έχει συγκροτηθεί ειδικά γι’ αυτή την έρευνα έχει εξετάσει δεκάδες πληροφορίες που φτάνουν στη ΓΑΔΑ, χωρίς μέχρι στιγμής καμία να οδηγεί στους δράστες της εγκληματικής ενέργειας. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι η περίπτωση μίας εγκύου η οποία φαίνεται να γέννησε αλλά να μην είχαν δει καθόλου το παιδί της. Ωστόσο, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως το μωρό της ζει και χαίρει άκρας υγείας.


Πηγή: reader.gr