Μέχρι τον Οκτώβριο έχουν προγραμματισθεί 2.018 πλειστηριασμοί

Gazzetta team
Μέχρι τον Οκτώβριο έχουν προγραμματισθεί 2.018 πλειστηριασμοί
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχουν «ανέβει» μέχρι τώρα 2.018 πλειστηριασμοί οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν έως τις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου (10.10.2018).

Μόνο για τον ερχόμενο Μάρτιο, έχουν αναρτηθεί για να διεξαχθούν περίπου 885 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Να σημειωθεί ότι αισθητός αριθμός από τους πλειστηριασμούς που έχουν αναρτηθεί για να διεξαχθούν είναι σε αναστολή ή είναι μεν προς διεξαγωγή, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν περίπου 200 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες κυρίως τις Τράπεζες. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξάγονται μέχρι το απόγευμα (6μ.μ.) και αφορούν πολυώροφα κτίρια, κατοικίες, γραφεία, αποθήκες, οικόπεδα, εργοστάσια, κ.λπ., ενώ οι τιμές εκκίνησης των πλειστηριαζόμενων ακινήτων κυμαίνονται κατά περίπτωση. Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι που έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου για να διεξάγουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είναι πλέον άνω των 300.

Πάντως, ο ακριβής αριθμός των πλειστηριασμών που θα διεξαχθούν σήμερα δεν μπορεί να προσδιοριστεί, ανεξάρτητα εάν έχουν «ανέβει» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για διάφορους λόγους.

Ενδεικτικά, ενώ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ένας πλειστηριασμός διαμερίσματος για οφειλές προς Τράπεζα, μπορεί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να προέβη την προηγούμενη μέρα σε διακανονισμό με την Τράπεζα για αποπληρωμή της οφειλής του σε δόσεις και η Τράπεζα κατόπιν αυτού να ανέστειλε τον πλειστηριασμό ή να υπάρχουν ενστάσεις για μη τήρηση της προβλεπόμενης νομοθεσίας από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και ο πλειστηριασμός να αναβληθεί ή να διεξαχθεί μεν ο πλειστηριασμός ακινήτου αλλά να μην εκδηλωθεί ενδιαφέρον και να αναβληθεί για άλλη ημερομηνία.