Διαμαρτυρίες με επεισόδια κατά των πλειστηριασμών

Gazzetta team
Διαμαρτυρίες με επεισόδια κατά των πλειστηριασμών
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών πραγματοποίησαν έξω από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο το Σάββατο μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

Τα μέλη κρατούσαν σημαίες και πανό με συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, διαμαρτυρόμενα και σήμερα για το ξεπούλημα της «λαϊκής περιουσίας».

Το ΝΑΤ είναι ακριβώς απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας όπου τελούνταν η Θεία λειτουργία για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Όταν ο Αγιασμός των υδάτων ολοκληρώθηκε κάποιοι θέλησαν να πλησιάσουν προς την εκκλησία της Αγίας Τριάδας αλλά απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ με αποτέλεσμα να υπάρξει ολιγόλεπτη ένταση με κλωτσιές και έντονους χαρακτηρισμούς.

«Μετά την ολοκλήρωση του Αγιασμού των Υδάτων, όταν πήγαμε να κατευθυνθούμε προς τον χώρο της εξέδρας, παρατάχθηκαν μπροστά μας τα ΜΑΤ, άρχισαν να μας σπρώχνουν και να μας κλωτσούν. Να μας πετάξουν από τον δρόμο. Αντιμετωπιστήκαμε σαν τρομοκράτες», ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό, μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Μεγάλη επιτυχία» χαρακτήρισε την κινητοποιήσεις η ΛΑΕ με ανακοίνωσή της:

«Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ ενάντια στα κυβερνητικά στελέχη, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στον Πειραιά, σήμερα 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανείων.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, κατά του αυταρχισμού της κυβέρνησης και του ιδιώνυμου για την ποινικοποίηση της διαμαρτυρίας και την φυλάκιση των αγωνιστών, για προστασία του δικαιώματος στην απεργία , κατά του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει νέα μέτρα κατά των δικαιωμάτων και περικοπές των μισθών και των συντάξεων.

Στο κάλεσμα και στις προκηρύξεις της ΛΑΕ ανταποκρίθηκαν θετικά οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για τις εκδηλώσεις των Θεοφανείων. Όμως η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τις γνωστές αυταρχικές μεθόδους, έστειλε τα ΜΑΤ και προσπάθησε να εμποδίσει τους διαδηλωτές να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους, πράγμα που όμως δεν κατάφεραν να επιτύχουν παρά την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στο μπλοκ της ΛΑΕ.

Τα μέλη και τα στελέχη της ΛΑ.Ε. και οι συλλογικότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς, πραγματοποίησαν την διαμαρτυρία τους και αργότερα συνέχισαν την πορεία τους στους δρόμους του Πειραιά.

Η κινητοποίηση εξέφρασε την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών ενάντια στην κυβέρνηση. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Τα «ιδιώνυμα» δεν θα περάσουν. Το νέο ραντεβού κατά των πλειστηριασμών, θα είναι την επόμενη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στα Ειρηνοδικεία και στα συμβολαιογραφεία».

Πηγή: insider.gr