Το πρόγραμμα των ΜΜΜ στις γιορτές

Gazzetta team
Το πρόγραμμα των ΜΜΜ στις γιορτές
Πιο αραιά θα είναι τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τις μέρες των εορτών λόγω των αδειών των εργαζομένων, ενώ θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα τους.

Μέχρι σήμερα η συχνότητα των λεωφορείων έχει μειωθεί κατά 10 με 15%, ανάλογα με την ημέρα και το δρομολόγιο, ενώ λόγω των ελλείψεων του ΟΑΣΑ σε προσωπικό και οχήματα, η αναμονή των επιβατών στις στάσεις αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.

Αναλυτικότερα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2017, τα δρομολόγια θα ολοκληρωθούν νωρίτερα, με τα λεωφορεία να βρίσκονται όλα εντός Αμαξοστασίου στις 23:00.

Την πρώτη ημέρα του χρόνου θα ισχύσουν τα δρομολόγια της Κυριακής, ενώ την Τρίτη 2 Ιανουαρίου το πρόγραμμα των δρομολογίων θα είναι όπως αυτό του Σαββάτου, με κάποιες ιδιαιτερότητες στα πρώτα δρομολόγια.

Οι γραμμές του αεροδρομίου θα εφαρμόσουν το καθημερινό τους πρόγραμμα κανονικά. Πιο αραιά θα είναι και τα δρομολόγια σε μετρό, ηλεκτρικός και τραμ.

Συγκεκριμένα:

Στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 12,5 λεπτά και από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, 2018, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 6 λεπτά από τις 6:30 έως τις 21:00, ανά 10,5 λεπτά από τις 5:30 μέχρι τις 6:30 και 21:00 – 23:00 και ανά 15 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες.

Στις άλλες δύο γραμμές του μετρό τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου τα δρομολόγια θα διεξάγονται ανά 7 λεπτά από τις 9:00 μέχρι τις 17:00 και ανά 10 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες. Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 5 λεπτά μεταξύ 6:30 μέχρι τις 18:30 και ανά 10 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες.

Στο τραμ τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου τα δρομολόγια θα διεξάγονται ανά 30 λεπτά (15 λεπτά στο τμήμα Λ. Βουλιαγμένης - Μουσών).

Τέλος η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως κάθε χρόνο, παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά αναστέλλει την κυκλοφορία κάποιων τοπικών δρομολογίων, των προαστιακών γραμμών και ορισμένων δρομολογίων στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια που αναστέλλονται οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τον αριθμό 14511 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.trainose.gr.

Πηγή: insider.gr