Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου αποκάλεσε τους εργαζομένους του... ΑΜΕΑ (vid)

Gazzetta team
Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου αποκάλεσε τους εργαζομένους του... ΑΜΕΑ (vid)
Χρησιμοποιώντας αδόκιμους χαρακτηρισμούς, ο δήμαρχος της περιοχής κατάφερε να προσβάλλει τόσο τους εργαζόμενους του δήμου όσο και τα άτομα ΑΜΕΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης υπέπεσε σε ένα σοβαρό λεκτικό ατόπημα, χρησιμοποιώντας με εξαιρετικά απαξιωτικό τρόπο τον όρο ΑΜΕΑ, αναφερόμενος σε εργαζομένους του Δήμου.

Ο κ. Γαβότσης, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει κάποιες ανεπάρκειες του δήμου απέναντι στη μειοψηφία, απαξίωσε το έργο των υπαλλήλων, λέγοντας συγκεκριμένα πως «από τους 9, οι μισοί ξέρετε ποιοι είναι. Σχεδόν ΑμεΑ. Στην πράξη και στη γνώση. Και στην ψυχολογία. Ξέρετε πάρα πολύ καλά...».

Η φράση του αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, που κάλεσε τον δήμαρχο να ανακαλέσει, γεγονός που δεν έκανε εντός του δημοτικού συμβουλίου αλλά σε μετέπειτα δήλωσή του, αναφέροντας πως:

«Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια αποστροφή του λόγου μου χρησιμοποίησα μια αδόκιμη έκφραση προκειμένου να εκφράσω τον προβληματισμό μου σχετικά με τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας. Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να θίξω προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αποδίδει τα μέγιστα βάσει των υφιστάμενων δύσκολων συνθηκών».