Παράνομη στάθμευση και... τραπεζοκαθίσματα στο «μάτι» του εισαγγελέα!

Gazzetta team
Παράνομη στάθμευση και... τραπεζοκαθίσματα στο «μάτι» του εισαγγελέα!
Παράνομη στάθμευση και κατάληψη πεζοδρομίων... τέλος στη Θεσσαλονίκη!

Να μπει τάξη στην…αταξία της στάθμευσης και των τραπεζοκαθισμάτων σε δρόμους και πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης, ζητεί -ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων- ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία καλεί τον αρμόδιο εισαγγελέα να μεριμνήσει με τα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες ομαλότητας, τόσο στην κίνηση των οχημάτων, όσο και στη διέλευση των πεζών, και μέσα από συνεχείς ελέγχους να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της παράνομης στάθμευσης, της αυθαίρετης κατάληψης πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα, δίκυκλα κ.ά., αλλά και της άσκησης παρεμπορίου.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ζητεί να υπάρξει συνδρομή από την ΕΛΑΣ και ειδικότερα από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και του τμήματος Λευκού Πύργου.

«Είναι προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου για την τήρηση της τάξης, τα θεσμικά όργανα να καταβάλουν, ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων, τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση φαινομένων που αποκλίνουν από τη νομιμότητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγγελική παραγγελία.

Εξάλλου, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητεί να του δοθούν σε μηνιαία βάση το επόμενο 3μηνο, στατιστικά στοιχεία για τη δράση της Δημοτικής Αστυνομίας στους παραπάνω τομείς.