Χρυσαυγίτες προπηλάκισαν οικογένειες Πακιστανών μαθητών

Gazzetta team
Χρυσαυγίτες προπηλάκισαν οικογένειες Πακιστανών μαθητών
Μετά από απειλές της Χρυσής Αυγής αναβλήθηκε η έναρξη μαθημάτων της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο στα Σεπόλια με τα γνωστά «τάγματα εφόδου» με την απειλητική τους παρουσία, τρομοκράτησαν και προπηλάκισαν το πρωί της Κυριακής τις οικογένειες των Πακιστανών μαθητών που είχαν συγκεντρωθεί για το άνοιγμα του σχολείου.

Ένα σχολείο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων γι αυτόν τον σκοπό, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 19/10/2017. Μετά από μεγάλο διάστημα απραξίας, τα γνωστά ρατσιστικά τάγματα εφόδου έκαναν και πάλι δυναμική εμφάνιση σε μια γειτονιά της πρωτεύουσας με έντονη παρουσία οικονομικών μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων. Να υπενθυμίσουμε πως τα Σεπόλια ήταν η γειτονιά της οικογένειας Αντετοκούμπο προτού ο Γιάννης μετακομίσει στον κόσμο του NBA.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, την Κυριακή το πρωί εμφανίστηκαν έξω από το σχολείο περισσότερα από 100 άτομα που με απειλές κατάφεραν να τρομοκρατήσουν τους μετανάστες και τα παιδιά τους. Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως «την Κυριακή 29 Οκτώβρη νεοναζί της Χρυσής Αυγής με το μανδύα των «αγανακτισμένων γονέων» είχαν στήσει καρτέρι στο Μετρό Σεπολίων σε παιδιά και γονείς» προσθέτοντας πως «συνέχισαν την ρατσιστική εκστρατεία στο σχολείο με απειλές κατά των εκπαιδευτικών διότι έδωσαν την αυτονόητη στήριξη τους στο αίτημα για τη διάθεση του σχολείου για την μόρφωση των παιδιών και των μητέρων τους».

Την Κυριακή 12/11 η Πακιστανική Κοινότητα προγραμματίζει την επίσημη έναρξη των μαθημάτων, με την αρωγή και του Υπουργείου Παιδείας και καλεί την ΑΔΕΔΥ, την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ της Αθήνας και του Συλλόγους Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις δημοτικές κινήσεις, όλες τις συλλογικότητες του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος να βρεθούν στο πλευρό της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η «Ενότητα» την ημέρα εκείνη «για να λειτουργήσει το σχόλιο και να μπει τέλος στη φασιστική τρομοκρατία και τις ρατσιστικές επιθέσεις». Την ίδια ώρα η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» καλεί τον Γιώργο Καμίνη και το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας «να πάρει απόφαση ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων, ότι θα προασπίσει την ηρεμία των μαθητών, των οικογενειών τους αλλά και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας».

Πηγή: reader.gr