Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Οι δολοφόνοι τράβηξαν όπλο και στο συνεργάτη του δικηγόρου

Gazzetta team
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Οι δολοφόνοι τράβηξαν όπλο και στο συνεργάτη του δικηγόρου
Νέα στοιχεία για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς σύμφωνα με τη μαρτυρία του συνεργάτη του δικηγόρου, οι δράστες τον απείλησαν με όπλο και τον οδήγησαν σε άλλο δωμάτιο.

Αστυνομική πηγή, που επικαλείται η Καθημερινή, αποκάλυψε πως οι δύο δράστες, στο μέσον της 20λεπτης συζήτησης, απείλησαν με όπλα τον δικηγόρο και το συνεργάτη του και τους οδήγησαν σε ξεχωριστά γραφεία.

Ο βοηθός του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου δεν αποχώρησε οικειοθελώς από την αίθουσα αλλά υποχρεώθηκε να μετακινηθεί σε διπλανό γραφείο υπό την απειλή όπλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατέθεσε ότι στην αρχή της συνάντησης με τους δράστες της δολοφονίας ο ένας βγήκε από το δικηγορικό γραφείο και επέστρεψε μετά από μερικά λεπτά.

Παράλληλα το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες είναι «καθαρό» και εικάζεται πως στόχος τους ήταν να εκφοβίσουν τον επιχειρηματία και όχι να τον δολοφονήσουν.

Ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κατέθεσε ότι η συζήτηση με τους δράστες περιστράφηκε γύρω από τη σκάνδαλο της Energa – Hellas Power με το οποίο ο ποινικολόγος είχε ασχοληθεί στο παρελθόν.

Η ταυτοποίηση των δραστών

Στα τελευταία λεπτά πριν τη δολοφονία επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να βρεθούν οι εκτελεστές του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Τα τελευταία λεπτά που ο ποινικολόγος έμεινε μόνος του με τους δολοφόνους έχουν δυσκολέψει τους αστυνομικούς, αφού ο συνεργάτης του είχε αποχωρήσει από την αίθουσα.

Οι έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας έχουν στραφεί στο πελατολόγιο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς οι αστυνομικοί εικάζουν ότι μετά την αποχώρηση του συνεργάτη από την αίθουσα οι δολοφόνοι είχαν αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης τους.

Οι σημειώσεις του ποινικολόγου δεν βοηθούν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε προηγηθεί. Βέβαιο είναι ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν την υπόθεση της Energa για να τον πλησιάσουν, αυτό ωστόσο δεν λέει τίποτα στους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ.

Η κλήση στο κινητό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σε συνδυασμό με το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ίσως δώσουν απαντήσεις. Η εξέταση για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος της εβδομάδας ενώ η διαδικασία της ταυτοποίησης κλήσεων αριθμών σταθερών και κινητών τηλεφώνων θα κρατήσει πολλές ημέρες.

Πηγή: reader.gr